Horticulture Services bouwt nieuwe kas in hartje Westland

Eerste paal nieuwe kas Kwekerij Zijdezicht de grond in

Tholen - Crisis of niet, in hartje Westland wordt de laatste jaren niet bijster veel gebouwd. De grote bouwers zitten in het (verre) buitenland hectares weg te timmeren, of anders in de polder, maar niet hier waar men toch echt hutjemutje zit.


(nog) niets te zien, maar zeker met het zonnetje dat er nu bij komt gaat daar snel verandering in komen.

Dat is één van de redenen die het volgende project bijzonder maken. Zojuist heeft Kwekerij Zijdezicht een oud kasje laten saneren, een stukje buurman bijgekocht en een slootje gedempt. As we speak slaat Horticulture Services de eerste palen in de grond en laat de bouwer, die het gehele project van A tot Z begeleidt, over de komende weken een 15.000 meter nieuwbouwproject verreizen. In week 29 moeten de eerste chrysanten en asters worden opgezet.

“We zijn er kind aan huis”, vertellen Bernard van Hest en John Torenstra. “We hebben in 2000 de kas gebouwd waar Zijdezicht nu in teelt. Een ouder, lager kasje is nu gesloopt en op de nieuwe, grotere kavel bouwen wij de nieuwe kas. Deze komt aan de bestaande kas en wordt straks voorzien van de nieuwste technologieën, LED, schermen, een bloementunnel onder het pad en meer.”

Bijzonder is ook dat Horticulture Services alles in eigen beheer doet. Waar andere bouwers turn-key projecten aanbieden en dus een hele batterij toeleveranciers in hun kielzog met zich meenemen, heeft dit bedrijf zijn eigen monteurs voor ongeveer alle voorkomende werkzaamheden. “Dat heeft verschillende voordelen; door goede planning kunnen verschillende ploegen tegelijk aan de bak en kan er veel vaart gemaakt worden. Kosten kunnen daarnaast gedrukt worden omdat wij niet marge op marge op marge hoeven te maken, en bovendien heeft de klant wat aan ons als het geheel er eenmaal staat. Wij zitten veel in het onderhoud en in calamiteitenzorg, hebben mensen voor watertechniek, voor montage, voor reparties en meer. Mocht er zich na oplevering dan ook iets voordoen, dan kunnen wij te hulp schieten.”

Toch is het ook voor Horticulture Services lang geleden dat zij een dergelijk project in het eigen Westland hebben kunnen realiseren. “We zitten veel in Frankrijk, veel in Engeland, we hebben lang een bedrijf gehad in België, zijn af en te in Duitsland en ook weer veel in Zwitserland. En soms een uitschieter naar verder weg. Maar hier in De Lier, dan moeten we ver terug in de tijd. We waren dan ook echt de enige niet die dit project graag bij de kladden vatte. We zijn uiteindelijk in zee gegaan met Bom Group die, net als veel anderen, erg blij is niet alleen te schitteren met projecten aan de andere kant van de wereld te hebben, maar juist ook hier, onder de eigen neus.”


Beeld van het saneren van de oude kas

Van sondering tot planten is Horticulture Services bij het project betrokken. Ze zouden er zelfs de sloop van de oude kas nog graag bij gepakt hebben, maar dat was door klussen elders dit keer niet mogelijk. Hoe de markt zich de komende tijd zal gaan ontwikkelen is uiteraard voor dit bedrijf ook ongewis. Voorlopig is er werk zat, besluiten beide heren, maar dat er twee ploegen vastzitten in Zuid-Frankrijk belooft niet veel goeds. “Reparaties en calamiteiten blijven zich echter altijd voordoen, wat dat betreft zitten wij niet zomaar zonder. Voor nu zijn we hoe dan ook erg blij met het vertrouwen en bij voorbaat al erg trots op dit project.”

Voor meer informatie:
Horticulture Services BV
John Torenstra
Slotenmakerstraat 15
2672 GC Naaldwijk
www.horticultureservices.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven