Roep om geld klinkt onverminderd

Tholen - Greenport Duin- en Bollenstreek stuurde op 1 april samen met diverse ondernemersverenigingen en de gemeenten in de Duin- en Bollenstreek - Hillegom, Lisse, Teylingen, Katwijk en Noordwijk - een brandbrief naar het ministerie van Economische Zaken en Klimaat met daarin een noodsignaal voor de ondernemers in de regio.

Royal FloraHolland roept haar leden op - naast de dagelijks herhaalde roepen om hulp, van Steven van Schilfgaarde en anderen, in ongeveer alle landelijke media, van overheden om met geld op de proppen te komen (jongste voorbeeld, gisteren op BNR) - schaderapporten op te stellen en biedt kwekers hierbij hulp.

Behalve om hulp roepen partijen ook om rust. Zoals is dit schrijven van Anthos, KAVB, CNB, Hobaho en IGH , die zich richten tot de markt van de bolgewassen. "De onrust over het aankomende seizoen is niet alleen groot, maar groeit ook." Partijen vragen dan ook "verkopers, kopers en commissionairs in deze fase geen besluiten te nemen die verstrekkende gevolgen hebben voor de in- en verkoopposities van marktpartijen."

"Daarnaast wordt een ieder verzocht om bestaande koopovereenkomsten te respecteren", zo praat men LTO Nederland en ACM na. Ziet of voelt u of uw buurman zich ertussen genomen, dan bent u dan ook opgeroepen dat vooral te melden. Het is bovendien zaak zowel de rust te bewaren als gemaakte afspraken de respecteren, zo voegt FloraHolland daar zojuist nog weer aan toe, want van loopgravenoorlogen wordt niemand wijzer.

Noodfonds
Long story short, en niets ten nadele van alle positivo's en prachtige hart-onder-de-riem bloemetjesverkoopinitiatieven, maar laten we hopen dat de bevoegde instanties meelezen en hun oren en ogen openen voor de kweker die lelijk om knaken verlegen zit.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven