Vergunning Wet natuurbescherming nodig voor SDE++ subsidie

Minister Wiebes stelt dat vanaf dit najaar een Wet natuurbescherming (Wnb)-vergunning of ontheffing nodig is voor het aanvragen van subsidie via de verbrede Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE++). De vergunning of ontheffing zal voor een aantal subsidiecategorieën nodig zijn. Welke categorieën is op dit moment nog niet exact bekend gemaakt maar genoemd worden: biomassaprojecten, zon-, wind- en geothermieprojecten.

Doordat de Wnb-vergunning of ontheffing verplicht gesteld wordt voor een aantal subsidie- categorieën, wordt het nog belangrijker om op tijd met de voorbereidingen van een SDE++ subsidieaanvraag te starten.

AAB verwacht dat voor de meeste projecten aangetoond kan worden dat er geen Wnb-vergunning nodig is. Hiervoor moeten echter wel berekeningen en een rapportage opgesteld worden, die als bijlage bij de SDE++ aanvraag gevoegd moeten worden. 

De SDE+ subsidieregeling is op dit moment open tot en met 2 april. Voor een SDE+ subsidie aanvraag in deze openstelling is een Wnb-vergunning of ontheffing nog geen verplichte bijlage, maar dit gaat dus bij een aanvraag voor de SDE++ veranderen. De eerste ronde van de verbrede Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE++) wordt opengesteld van 29 september 9.00 uur tot 22 oktober 17.00 uur. Er is hiervoor € 5 miljard subsidie beschikbaar gesteld.

Bron: Rijksoverheid


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven