Omzet totale bloemen en plantenverkoop RFH 'stabiliseert' op grofweg een kwart van normale waarden

Zoals de afgelopen dagen blijft Royal FloraHolland de markt informeren over de nieuwste ontwikkeling op het rond de veiling. In de jongste update vindt u bijvoorbeeld extra informatie over de nieuwe aanvoerregulering (die nog onverminderd van kracht zijn) en over een versoepeling van de betaling van de huur van ruimtes op de veiling. Ook wordt een beeld gegeven van de stand van zaken, oftewel de cijfers m.b.t. de klokomzet. De cijfers van gisteren (dinsdag 24 maart) zijn aldus:

De totale omzet (klok en direct) van vandaag komt uit op 7,14 miljoen euro. Een daling van 73,7% t.o.v. vorig jaar (vergelijking met dinsdag 26 maart 2019). De dagomzet ligt ongeveer op hetzelfde niveau als vorige week woensdag, donderdag en vrijdag. De daling t.o.v. vorig jaar van de directe omzet (-70,0%) is nu bijna even groot als de daling in de klokomzet (-82,1%). Vorige week zat hier nog een groot verschil tussen (cumulatief: -33,8% vs. 85,2%).

De klokomzet bedroeg 1,50 miljoen euro. Een daling van 82,1% t.o.v. vorig jaar. In totaal zijn ruim 9,5 miljoen stuks voor de klok aangevoerd. Daarvan is 5,7% doorgedraaid (4,8% bij de snijbloemen, 22,2% bij de kamerplanten en 10,7% bij de tuinplanten). De doordraai is daarmee ruim twee maal hoger dan gisteren. Toen lag deze op gemiddeld 2,6%.

Klik hier voor meer informatie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven