Prikbord en platform tegen personeelstekort in coronatijd

Door de coronacrisis is er een tekort aan arbeidskrachten, zeker nu verschillende Europese landen reisbeperkingen opleggen. Tegelijkertijd hebben ondernemers in bijvoorbeeld de horeca vaak geen werk voor hun personeel. Door partijen samen te brengen, kan ook dit jaar een goede voedselvoorziening worden gegarandeerd.

Het beschikbaar houden van voldoende handen in de land- en tuinbouw is topprioriteit van de Taskforce Arbeid van LTO Nederland. Na een inventarisatie onder agrarische werkgevers op de website van de Werkgeverslijn land- en tuinbouw, zijn nu twee platforms gelanceerd waar vraag en aanbod naar personeel gematcht worden. De resultaten van de gedane inventarisatie zijn inmiddels met de platforms gedeeld zodat lijntjes gelegd kunnen worden.

Help ons oogsten
Eind vorige week werd het platform Help ons oogsten gelanceerd. De Werkgeverslijn land- en tuinbouw heeft deze lancering toen gemeld. De backoffice van dat platform biedt ondersteuning bij het matchen van werkgevers, werkzoekenden en bedrijven met meer werknemers dan werk. Tevens zijn er bij helponsoogsten.nl mogelijkheden om de administratieve afhandeling van het werkgeverschap te verzorgen.

Werken in de land- en tuinbouw 
Het gelanceerde platform Werken in de land- en tuinbouw  werkt meer als een prikbord of marktplaats waarop werkgevers en beschikbare arbeidskrachten zichzelf zichtbaar kunnen maken. Werkgevers die werknemers tekort komen en werkgevers die werknemers beschikbaar hebben, kunnen zich beiden melden. Maar ook gecertificeerde uitzendbureaus, werknemers en ZZP’ers die in de sector willen helpen, kunnen zich melden. Deelnemers kunnen elkaar rechtstreeks via het platform benaderen om zo onderling hun samenwerking af te stemmen.

Collegiale in- en uitleen
Een match gevonden met een andere werkgever? Dan heeft de Werkgeverslijn land- en tuinbouw een modelovereenkomst ontwikkeld voor collegiaal in- en uitlenen. Met deze overeenkomst kunnen werkgevers die mensen nodig hebben en werkgevers die mensen beschikbaar hebben heldere afspraken maken op welke basis de collegiale in- en uitleen afgesproken wordt. U vindt deze modelovereenkomst hier.

Bron: Werkgeverslijn land- en tuinbouw


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven