Transactiewaarde terug op 60% tot 70% van het niveau van vorig jaar

Bloemenveiling Kunming Dounan klimt uit dal

Op 13 maart maakte het elektronische handelscentrum in Kunming bekend dat het totale aantal veilingtransacties op de hele bloemenveiling op 12 maart zo'n 3 mln stelen bedroeg, met een transactiegraad van 88,9% (bron: chinanews.com ). Sinds het hervatten van de handel is de transactiewaarde op de Dounan Flower Exchange Market met 60% tot 70% hersteld ten opzichte van het jaar daarvoor met een transactievolume van 200 mln stelen.

Op 10 februari werd de handel op de elektronische bloemenveiling hervat. De handel in snijbloemen en aanverwante producten op de veiling zelf werd op 24 februari hervat. 

Vanaf maart is de epidemie geleidelijk gestabiliseerd. Op de meeste plaatsen functioneren transport en logistiek weer normaal. 

De aanvoer van verse snijbloemen op de veiling is fors gedaald ten opzichte van dezelfde periode van voorgaande jaren maar is de afgelopen paar dagen wel steeds verder gestegen. Het aantal kopers op de markt blijft ook toenemen.  

Sinds het hervatten van de handel heeft de bloemensector twee belangrijke testen moeten doorstaan, namelijk Valentijnsdag en Internationale Vrouwendag. 

Neem nu de rozenmarkt. Tijdens Valentijnsdag bereikten de prijzen een dieptepunt als gevolg van onder meer wegblokkades en verkeerscontroles. De prijs per transactie bedroeg €0,05 per steel. De gemiddelde voorraad op de markt bedroeg rond de 500.000 stelen en de transactiegraad was 50%. 

Nu productie geleidelijk weer op gang komt, is de vraag toegenomen. Tijdens Internationale Vrouwendag steeg de prijs van rozen naar €0,19 per steel. De gemiddelde voorraad op de markt bedroeg zo'n 850.000 stelen en de transactiegraad 98%, wat bijna gelijk is aan dezelfde periode van het jaar daarvoor. Het aantal mensen dat deelnam aan de veiling steeg van 30 naar ongeveer 150 per dag. 

Volgens de statistieken is het aantal bezoekers van de bloemenveiling sinds de activiteiten werden hervat, gestegen van 3.700 op 24 februari naar zo'n 10.000 op 29 februari. Vanaf maart ligt het gemiddelde aantal bezoekers van de markt op 13.000 en op 8 maart overtrof het bezoekersaantal de 16.000. 

Nu het aantal toeristen weer toeneemt, stijgt ook het aandeel van de bloemenmarkt weer. De transactiewaarde herstelde zich vanaf 24 februari tot 60%-70% van de waarde van dezelfde periode van vorig jaar en het transactievolume bedroeg zo'n 200 mln stelen. Op Internationale Vrouwendag was er sprake van een lichte piek, waarbij verkopers in kramen goed waren voor 60% tot 70% van de afzet gedurende de dag en voor 80% in de avonduren.

 

Bron: www.chinanews.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven