Fica studenten zorgen voor doorbraak in gesuikerde bloemen

Studenten van Fica hebben het juiste receptuur en de juiste methode ontwikkeld voor productie van gesuikerde bloemen. Gesuikerde bloemen bestonden al, maar de bloemen waren nauwelijks nog te zien door het vele suiker. Met deze verhouding en receptuur behoudt de bloem zijn eigen vorm en kleur. Bovendien blijven ze ook een dag goed als het op “vochtige” producten wordt gebruikt, zoals toetjes en taart. Saskia Lammers:  “Het idee om gesuikerde bloemen te gaan maken, is ontstaan vanuit de “no waste” gedachte van PUURgroenten. Zo kunnen we overproductie houdbaar maken en door de toegevoegde waarde er een verdienmodel van maken."

Klik hier voor het gehele verhaal op Greenport NHN


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven