The Amazing Flowers of Victoria start importlocatie in Amsterdam

Thaise orchideeën veroveren de markt

Nog niet zo lang geleden, in 2017, startte hij met het exporteren van orchideeën uit Thailand. Misschien een half jaartje latere startte hij een eigen orchideeënkwekerij en nu, twee jaar later, heeft de Franse Nicolas Scal eigen importbedrijfjes in Nederland en de VS. Dat is in een notendop het verhaal achter The Amazing Flowers of Victoria.


Orchideeën binnen in de eigen kas

En het loopt goed, vertelt Nicolas, wat volgens hem vooral te danken is aan de grote variëteit, die hij en de tiental kwekers met wie hij samenwerkt, teelt. "Thaise kwekers weten hoe ze telen moeten, maar export is nooit een focus geweest en is bovendien niet eenvoudig. Maar interesse is er absoluut, zo blijkt. Veel soorten kunnen maar moeilijk elders geteeld worden."


Vanda Gordon

Het assortiment van The Amazing Flowers of Victoria bestaat uit snij-orchideeën, potplanten, lotus bloemen (een overzicht vindt u hier). In 2018 startten we onze eigen kwekerij primair om meer controle te hebben. Bovendien is dit lucratiever, zo vertrouwde hij ons eerder al toe. Hij begon met een bescheiden teeltoppervlak van 3.000 vierkante meter, verspreid over meerder locaties en bij verschillende kwekers, en produceerde er aanvankelijk vooral vanda en cattleya. Nu is het aantal "eigen" meters verdubbeld en het assortiment sterk gediversifieerd. Hij levert nu 200.000 planten en stelen op jaarbasis: 60% daarvan planten, 40% bloemen.


Dendrobium Aroon pink.

Dit, gecombineerd met de oprichting van hun twee nieuwe importbedrijven in Miami (VS) en Amsterdam (Nederland), stelt hem in staat om klanten over de hele wereld te beleveren. "De belangrijkste reden voor het startten van deze importbedrijven is voor onze consumenten. Sommigen konden bijvoorbeeld niet importeren omdat ze niet over de juiste certificaten beschikten. Op deze manier is het wel mogelijk. Nu kunnen we met het bedrijf in Miami, dat in mei van start ging, overal in de VS leveren, en met het bedrijf in Amsterdam, dat zojuist haar deuren heeft geopend, overal in Europa leveren. Vanuit ons hoofdkantoor in Bangkok beslaan we heel Azië en de rest van de wereld".


Links: Kookik Chollada Chaichitathorn. Rechts: Cattleya Greenwich.

Groei
Door de snelle groei van het bedrijf heeft Nicolas ook steeds meer medewerkers, zowel op de kwekerij zelf als op de verschillende handelslocaties in Miami en Amsterdam. Nieuwste aanwinst is internationale sales manager Kookik Chollada Chaichitathorn.

Voor meer informatie:
The Amazing Flowers of Victoria
Nicolas Scal
E: nico@theamazingflowersofvictoria.com   
www.theamazingflowersofvictoria.com   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven