Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
verschuiving in kassenbouwlandschap dankzij samenwerking PB tec, VB en Havecon

Strategische samenwerking en nieuwe aandeelhouders voor Bom Group

Bram van der Kooy en Piet van Vliet hebben op 18 december jl. hun aandelen van de Bom Group overgedragen. Het bedrijf is vanaf nu in handen van het huidige management (Mike Vermeij, Rob Grootscholten, John Meijer, Rick van den Ende en Martin van Zeijl) en Atrium Agri, een nieuw samenwerkingsverband van drie goede bekenden in de glastuinbouwsector: Koen Brabander (PB tec), Edward Verbakel (VB) en Henk Verbakel (Havecon). "Qua volume en slagkracht is deze combinatie onvergelijkbaar."

Van der Kooy en Van Vliet hadden al eerder de dagelijkse leiding van Bom Group neergelegd. Beiden waren tot recent nog wel als adviseur en commissaris verbonden aan het bedrijf, een van de grondleggers van de moderne kassenbouw. Bom Group beschikt over een eigen kassenbouw-, klimaat- en schermafdeling. De dagelijkse leiding is in handen van CEO Mike Vermeij, die de laatste jaren met zijn MT voortvarend heeft gebouwd aan de bestaande reputatie. Daardoor neemt het bedrijf in de huidige markt een sterke positie in.

"De wens van het Management Team en de vertrekkende aandeelhouders was om het bedrijf niet alleen gezond door te zetten, maar ook voor te sorteren op de snel veranderende tuinbouwwereld. Er is gezocht naar een strategische oplossing die Bom Group verder zou kunnen versterken", vertelt hij. 

In een gesprek met Koen Brabander van PB tec, waar Bom Group al geruime tijd een goede relatie mee heeft, ontstond aansluiting bij het concept van Atrium Agri; een samenwerkingsverband van PB tec, VB en Havecon, dat een deel van de aandelen heeft overgenomen.

Samenwerking met stevige commitment
Brabander licht toe: "Het idee is dat gerenommeerde bedrijven in de tuinbouw de handen ineenslaan. Niet in een vrijblijvende samenwerking maar met een stevige commitment. Mogelijke partners moeten een herkenbaar product, een goede reputatie en een stevige basis hebben. Hun klantenkring moet respect afdwingen. Essentieel zijn verder een gedeelde visie op de toekomst, de bereidheid om te delen, te innoveren en de wil om van elkaar te leren."

"Het samenwerkingsverband bestaat uit drie bekende turnkey-aanbieders met drie verschillende kassystemen, twee stevige klimaatbedrijven met eigen oplossingen voor gesloten en semi-gesloten kassen aangevuld met onze elektrotechniek, watertechniek en automatisering", vervolgt hij. "Qua volume en slagkracht is die combinatie onvergelijkbaar. Alle vier de bedrijven blijven zelfstandig en behouden hun naam en identiteit. Onze klanten gaan profiteren van inkoopvoordelen, professionalisering, gezamenlijke innovaties en kostenbesparing."

Om belangenverstrengeling te voorkomen, hebben de drie initiatiefnemers Atrium Agri opgericht vanuit privéholdings.

Bom Group: "Ook in goede tijden vooruitkijken"
"We zijn als Bom Group bijzonder trots dat we deel uitmaken van deze unieke strategische samenwerking", constateert CEO Mike Vermeij. "Vrijwel iedereen in de tuinbouw komt nu om in het werk en kan goede resultaten realiseren. Maar we moeten in goede tijden vooruitkijken. Samenwerken is in onze branche een must. Deze samenwerking gaat iedereen naar een hoger plan brengen. Wij hebben binnen Bom Group geweldige mensen en een sterk Management Team. Wij zijn er trots op dat de sleutelfiguren van onze organisatie enthousiast zijn en graag willen doorpakken. Met deze strategische samenwerking kunnen wij onze klanten en dus onze markt nog beter bedienen en beter inspelen op nieuwe ontwikkelingen in onze enerverende markt."

Havecon: "Ook andere bedrijven versterken"
Henk Verbakel van Havecon heeft zijn bedrijf vanaf de grond uitgebouwd tot een van de grootste kassenbouwers ter wereld welke zeer grote projecten in zeer korte tijd kan realiseren. Henk Verbakel: "Ik was meteen enthousiast voor een mogelijke samenwerking die niet vrijblijvend is, zodat we ook andere bedrijven kunnen versterken op hún sterke punten en zij de vruchten kunnen plukken van de andere partners op disciplines die zij zelf niet in huis hebben. En dat zonder de eigen identiteit te verliezen, met alleen maar voordelen voor hun klanten."

VB: "Meer dan innovatieve klimaatoplossingen’
Ook VB is een gerenommeerde turnkey-specialist. Het bedrijf, ooit gestart als klimaatleverancier, realiseert internationale totaalprojecten en biedt aardwarmteoplossingen. Edward Verbakel: "Ik realiseer me dat we op klimaatgebied een ijzersterke reputatie hebben. VB heeft trouwe, aansprekende klanten die verwachten dat wij concurrerende en duurzame groeioplossingen bieden. Daarom kunnen we profiteren van de samenwerking binnen Atrium Agri: naast innovatieve klimaatoplossingen kunnen we nu ook complete projecten nog concurrerender aanbieden."

PB tec: "Door samenwerking met afnemers gaan we de markt compleet beleveren"
PB ontwikkelt innovatieve en geavanceerde tuinbouwoplossingen op het gebied van elektrotechniek, watertechniek en automatisering. Complete oplossingen die bijdragen aan hoogwaardige waterzuivering en voedselvoorziening, dicht bij de mens. "De grote uitdaging voor de komende decennia is om voldoende voedsel te produceren voor een groeiende wereldbevolking bij een krimpend landbouwareaal. Deze aanstaande samenwerking met onze afnemers verstevigt onze mogelijkheden aanzienlijk om de markt in de toekomst gezamenlijk compleet te kunnen beleveren", aldus Koen Brabander.

 

Voor meer informatie:
PB tec
www.pb-tec.com

 

 


Bom Group
www.bomgroup.nl

 

 


VB Group
www.vb.nl 
 

 

 


Havecon Kassenbouw B.V.
www.havecon.com

Publicatiedatum: