extra emissieruimte bij ontvochtiging en opties spouwschermen en nullozing

Nieuw certificatieschema Groen Label Kas definitief

Het nieuwe certificatieschema Groen Label Kas, geldig vanaf 1 januari 2020, is gepubliceerd en goedgekeurd. In het nieuwe schema wordt er extra emissieruimte toegekend bij toepassing van ontvochtiging, is de optie van spouwschermen toegevoegd net als de optie nullozing.

Een maand geleden riep Stichting Milieukeur, de instantie achter het certificatieschema, telers nog op te reageren op het concept. Het College van Deskundigen heeft, na behandeling en verwerking van de reacties na die oproep, op 5 december 2019 het aangepaste schema goedgekeurd. 

Emissieruimte
Het doel van Groen Label Kas is de ontwikkeling van duurzame kassen te stimuleren. Onder de voorwaarden van GLK13 is gebleken dat dit, naar de mening van de stakeholders, onvoldoende heeft plaatsgevonden. Daarom wordt in het nieuwe schema GLK14 extra emissieruimte toegekend wanneer wordt geïnvesteerd in ontvochtigings­technieken.

Toepassing van deze technieken zal resulteren in de beoogde vermindering van emissie. De extra emissieruimte moet drempelverlagend werken om deze technieken toe te passen. Zo kan in de praktijk ervaring hiermee worden opgebouwd.

Bekijk hier GLK14.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven