Ron en Jevrie de Jong

Heren De Jong bestieren transportbedrijf én camping

Tholen - Er zullen er niet veel zijn die met succes een transportbedrijf combineren met het runnen van een camping. Dat dit kan bewijzen vader en zoon De Jong, die sinds jaar en dag in Bodegraven Camping De Hollandse Boerderij exploiteren en daar nu een jaar of zes R. de Jong Transport naast hebben.


Jevrie en Ron de Jong

Ron is van vroeger uit chauffeur en wilde niet 24/7 thuis zijn. Omdat de financiën het toelieten, kocht hij in 2013 een wagen en begon, eigenlijk meer uit hobby dan economische noodzaak, zijn eigen transportfirma. Aanvankelijk reed hij vooral vlees, maar wegens een conflict met een van de opdrachtgevers kwam hij in de bloemensector terecht. “Bloemen zijn lichter en men betaalt er beter.”

Na twee jaar actief te zijn in de eigen onderneming moest Ron noodgedwongen het werk neerleggen. Een wervelvernauwing verhinderde hem door te gaan. Als geluk bij een ongeluk kon zoon Jevrie op de wagen springen en konden de heren beide bedrijven, die op eenzelfde eigenaar na volledig los van elkaar staan, overeind houden. “Zeker de auto is toch een flinke investering, dat wil je niet zomaar laten schieten. Gelukkig hebben we het toen zo kunnen oplossen.”

Dat was hard werken, maar wierp enige tijd later zijn vruchten af. Toen Ron weer op de been was en de zaken weer liepen als voorheen, investeerden zij anderhalf jaar later in een tweede auto en een extra chauffeur. Een auto werd ingezet voor leveringen internationaal, de ander bleef in Nederland. En omdat het werk bleef komen, groeide afgelopen jaar het bedrijf nog weer verder met een derde wagen + collega rijker.

Snel en betrouwbaar
R de Jong verzorgt ritten van Berlijn tot Parijs en van Luxemburg tot Engeland. Omdat het een klein transportbedrijf zijn, zijn de lijntjes kort en kunnen de heren zich naar eigen zeggen onderscheiden van de grote bedrijven. “We zijn 24/7 bereikbaar en opereren onder het motto “wij zijn wel te passeren maar niet in kwaliteit”, vertelt Jevrie. “Deze branche wil snelle en betrouwbare dienstverlening, en een eerlijke inschatting voor wat betreft beschikbaarheid. Dat geven wij en wordt gewaardeerd.”

De camping draait ondertussen gewoon door, besluit Jevrie. “We investeren elk jaar weer om de camping interessanter te maken voor de doelgroepen (SVR en ouderen die geïnteresseerd zijn in het groene hart)."

Voor meer informatie:
R de Jong trans & Zn
Jevrie de Jong
Meije 63
2411 PK Bodegraven NL
+31(0)621242791
E: info@rdejongtrans-zn.nl
www.rdejongtrans-zn.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.