's Werelds grootste aanbod van bloemen en planten bijeen op FloraHolland Trade Fair 2019

Tholen - Grofweg 400 plantenkwekers, 200 snijbloemenkwekers, en een 150 tal toeleveranciers (veredelaars, verpakkingsbedrijven en een enkele handelsonderneming) brachten afgelopen week 'the world's largest selection of plants and flowers' bijeen in de hallen van Royal FloraHolland Aalsmeer. Even verderop, in Vijfhuizen, waren bovendien nog eens 300 sierteeltbedrijven geland voor de IFTF en wij waren uiteraard van de partij voor verslag:

Klik hier onze fotoreportage van de Trade Fair

Klik hier onze fotoreportage van de IFTF

Vlnr Leon v/d Linde, Marc Koene en Björn Hoogenboom van SK Roses, de aanstaande winnaars van de Tuinbouw Ondernemersprijs van 2020; het team van DecoWraps; Bert en Rosaline Zuurbier, dat o.a. een nieuw soortje in de coulissen heeft, de Pink Athena; en Ibuki Valstar en Kouji Ishiguro van Flower Auction Japan, dat op de beurs de webshop My Japan presenteerde, welke gebouwd is door Mark van Duinen (en collega's) van Koper Automatisering.

Het was de 21ste editie van de beurs (in de huidige vorm althans), die inmiddels 25.000m2 vloer beslaat en ongeveer 20.000 mensen verwelkomt. Echt groeien in deelnemers doet hij niet meer, omdat praktisch de hele goegemeente present is. Kleinere kwekers zijn vaak vertegenwoordigd in gezamenlijke promotie- en/of verkooporganisaties, de veredelaars zijn er praktisch allemaal, en zo ook de grootste jongens uit de hoek van potten en verpakkingsmaterialen.

Voor wat betreft de internationale aanvoerders die niet vertegenwoordigd zijn op de Trade Fair, is er natuurlijk de IFTF. Aldaar kon men, veel meer nog dan in Aalsmeer, kennis maken met het international aanbod, als ook met de wereld van techniek en automatisering.

Van linksboven mee met de klok: Vijf van de in totaal negen kwekers die samen Quality Growers vormen; Willum van den Hoogen en Siska van Kessel van Florius; . Een nieuwtje is dat sinds kort alle farms in Afrika waar de soorten van Florius geteeld worden Rainforest-gecertificeerd zijn; Mike Broch (links) en Mandy Oosthoek van SV.CO, samen met Jeffrey van Antwerpen en Berry Hoek, beide van Hamiplant; en Hans Durieux van Fleuro Select op bezoek bij Celine Pieters van Gediflora.

Klik hier onze fotoreportage van de Trade Fair

Klik hier onze fotoreportage van de IFTF


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.