Container Centralen belooft beter toezicht op kwaliteit platen en tags

Klachten omtrent 'operationele problemen' vanuit de sector hebben Container Centralen er nu toe bewogen extra maatregelen te nemen om de duurzaamheid en toekomstbestendigheid van de CC container pool veilig te stellen.

Kwaliteit platen
CC gaat door met het jaarlijks vervangen van ca 1,7 miljoen houten platen voor CC kwaliteit plywood in het reparatieproces. Daarnaast wordt gestuurd op het uitbreiden van de deelname aan de CC Pool en op de instroom van platen van goede kwaliteit. Daarnaast gaat CC in gesprek met Royal FloraHolland en andere key spelers in Europa voor het introduceren van een zero tolerance beleid bij de ingangscontrole op platen.

CC TAG5
De acties rondom issues met labels, zowel kapotte als valse labels, worden aangescherpt. CC gaat versneld zwarte en rode labels verwijderen om de kans op breuk van de CC TAG5 te verkleinen. Verder gaat CC ook met Royal FloraHolland en andere key spelers in gesprek om ook voor het scannen een zero tolerance beleid in te voeren. Doel is de pakkans van producenten en kopers van valse labels te vergroten. Veroordeelde partijen worden uitgesloten van deelname aan de CC Pool.

Duurzaamheid
Container Centralen gaat door met het concreet invulling geven aan acties om een goede duurzame logistieke dienstverlener te zijn. Dat betekent zorgen voor voldoende beschikbaarheid van CC Containers, het organiseren van kwaliteitscontroles en professioneel onderhoud, inclusief de recycling van vrijkomende materialen en het onderhouden en verder laten groeien van het depotnetwerk in Europa. Een sterk depotnetwerk maakt een efficiënte logistiek mogelijk, waardoor transportkilometers verminderd kunnen worden en dat zorgt weer voor CO2 besparingen.

bron: Container Centralen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven