Maleisië-Vietnam handelsimpuls in aanloop naar derde HortEx-beurs Vietnam

"Er zijn veel mogelijkheden voor de tuinbouw- en sierteeltsector voor beide landen."

Maleisië streeft ernaar zijn handelsvolume met Vietnam dit jaar op te voeren tot € 13,5 mld. De woordvoerder Dinh Hai Yen van de Vietnam-Maleisië Ondernemersorganisatie zei dat de totale export van Vietnam van diverse producten naar Maleisië in 2018 € 3,43 mld was, terwijl zijn import vanuit Maleisië € 1,57 mld was.

"Vietnam is de op een na grootste handelspartner voor Maleisië in de ASEAN, terwijl Maleisië de op drie na grootste handelspartner in de regio is, met 586 producten die tussen de twee landen worden verhandeld. Vorig jaar was Maleisië de achtste grootste investeerder in Vietnam met € 11,2 mld", aldus Hai Yen.

Mahathir Mohamad wilde de bilaterale handel vergroten, waarvan 12 procent bestond uit groenten, bloemen en fruit.

Maleisië was ook een van de tien grootste exportmarkten van Vietnam voor groenten, fruit en bloemen, ter waarde van € 40 mln per jaar.

"Er zijn veel mogelijkheden voor de tuinbouw- en sierteeltsector in beide landen", aldus Dinh, vooruitblikkend op de derde HortEx-beurs in Vietnam.

Dinh is business development director van YCYV Sdn Bhd, het verkoopkantoor voor de derde HortEx, die gezamenlijk wordt georganiseerd door het Vietnamese Veas, het Nederlandse Nova Exhibitions en China Great Wall International Exhibition.

Bron: nst.com.my


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven