Paul Schouten, A&P Flowers

“Als klanten het eisen, moet je wel een certificaat hebben”

Sinds december 2002 is A&P Flowers GlobalGAP gecertificeerd. Dit certificaat is onderdeel van de FSI 'Basket of Standards'. Met dit keurmerk is het mogelijk onder andere de herkomst van grondstoffen, de inzet van personeel, gebruik van gewasbescherming en meststoffen te monitoren. "Ik merk dat klanten dit steeds vaker als eis stellen, vooral vanuit winkelketens en grote supermarkten. Als klanten het eisen, moet je wel een certificaat hebben."

beeld: Royal FloraHolland

Paul vindt het jammer dat het certificaat zich niet vertaalt in een hogere prijs voor het product, maar hij ziet zeker de voordelen voor het bedrijf. "Omdat je veel moet registreren, kun je dat beter beheersen én de kwaliteit bewaken." Paul erkent dat het in het begin best lastig is. "Ik adviseer iedere kweker er bij de start een extern adviseur bij te halen. Dat hebben wij ook gedaan, want het is een hele klus. Het is belangrijk dat we alles in de hele sector registreren. Alles moet zijn te herleiden. Als er bijvoorbeeld een ziekte wordt geconstateerd, heb je sneller inzicht. En - belangrijker nog - kun je de schade ervan proberen te beperken."

In Grow, het relatieblad van de veiling, vindt u een mooi portret van A&P Flowers en een nadere bespreking aangaande hun visie op certificeren.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven