Fotoreportage: tuinbouw op Fruit Attraction

Deze week vond in Madrid wederom de Fruit Attraction plaats. Deze beurs, een van de allergrootste in AGF-land, heeft sinds vorig jaar ook een podium vrijgemaakt voor de sierteelt en de glastuinbouw in het algemeen.In hal 10, waar de meeste Nederlanders en Belgen stonden, was het alle dagen goed druk.


Joyce Lansbergen en Cintha van Marwijk van LG Flowers

Ook de laatste beursdag waren er nog veel bezoekers, maar tegen een uur of 3 in de middag waren veel mensen huiswaarts gekeerd en was het rustig in de wandelgangen. De vrij drukke laatste beursdag is het gevolg van het aanpassen van de beursdagen. Voorheen werd de beurs georganiseerd van woensdag tot vrijdag, dit jaar van dinsdag tot donderdag. 

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Bloemen- en plantenhandel
Nu is de Nederlandse bloemen- en plantenhandel niet en masse afgerezen, maar belangstelling is er wel degelijk. Vorig jaar konden we de standhouders nog op één hand tellen, nu heb je er toch een aantal voor nodig.

Klaas Droog, MNP Flowers

De reden voor deze belangstelling is vooral gelegen in de grote aantrekkingskracht die Fruit Attraction heeft op de retail. Omdat bloemen en planten in steeds meer supermarkten een steeds prominentere plaats krijgen - een ontwikkeling die we zowel in Europa als in Noord-Amerika kunnen waarnemen - komen met name de grote kwekers nieuwsgierig een kijkje nemen.

Op de beurs, die behalve Europeanen ook steeds meer bezoekers van buiten Europa trekt, exposeren ruim anderhalf duizend bedrijven. Vorig jaar werd de beurs bezocht door 70.000 mensen.

Jelmer Vink en Siegfried Bunnik van Bromelia Specialist

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Nederlandse tuinbouw
De beurs wordt ook wel 'klein Berlijn' genoemd, een verwijzing naar de in de AGF-handel populaire handelsbeurs Fruit Logistica. In de afgelopen jaren zijn meer en meer tuinbouwtoeleveranciers zich daar gaan presenteren in de hoop ook de (internationale) teler te ontmoeten. En met succes blijkt uit de groeiende exposantenlijst. 

In navolging daarvan trekken ook meer en meer toeleveranciers naar Spanje. "Als mijn klanten daar staan, moet ik daar ook zijn", lijkt de gedachte. 

Ook de grote veredelingsbedrijven zijn op de beurs te vinden. 

Dick Verweij van Van der Knaap-Braam Espana. Zij leveren paperpots en gevulde potten en trays voor met name het tuingebouwgebied rond Almeria.

Nederlandse AGF-bedrijven
De meeste Nederlandse AGF-bedrijven waren te vinden op of nabij het Holland Paviljoen. De meeste Belgen stonden een paar gangpaden verder in de welbekende wit/gele VLAM-stands. 

Opvallend was de focus die er lag op verpakkingen. Kartonnen shakers, veel top seal verpakkingen en biologisch afbreekbare folies in alle soorten, kleuren en maten waren overal te vinden. De focus op biologisch was dit jaar iets minder prominent aanwezig. De bedrijven die zich op de biologische markt richten deelden een hal met de bloemen- en plantenbedrijven.

Klik hier voor meer informatie over de Fruit Attraction

Klik hier voor de fotoreportage van de tuinbouwtoeleveranciers en de sierteelt.

Klik hier voor de fotoreportage van de Nederlandse en Belgische AGF-bedrijven. 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.