Fotoreportage Proflora 2019

Tholen - Afgelopen week vond in Bogota, Colombia, de Proflora 2019 plaats. Deze grootste sierteeltbeurs van Colombia wordt om het jaar gehouden en is hét podium voor de lokale telers. Het team van FloralDaily was aanwezig voor het maken van een fotoreportage.


Floritec, Danziger, Royal van Zanten en HilverKooij

Klik hier voor de fotoreportage

Op de beurs presenteerden 315 bedrijven afkomstig uit 17 verschillende landen hun producten en diensten. Colombia is wereldwijd de grootste exporteur van anjers en na Nederland de tweede bloemenexporteur. Afgelopen jaar werd voor 1.5 miljard dollar geëxporteerd, goed voor 260.000 ton aan bloemen. Daarmee groeide de omzet met 4.2% t.o.v. het jaar ervoor, en 4.6% in gewicht

Hoe gaat het met de Colombiaanse kwekers?
Colombia staat niet alleen bekend om haar diversiteit aan bloemen, maar ook om de diversiteit aan (kleine en grote) kwekerijen en afzetmarkten. In één zin is dan ook niet uit te maken hoe 'de markt' ervoor staat, maar de conjunctuur is positief. Kwekers breiden uit in areaal en assortiment en zijn over het algemeen op zoek naar nieuwe klanten en markten.

Uitbreiden assortiment
De meest gekweekte gewassen in Colombia zijn rozen en anjers. De anjers lijken het goed te doen en veel kwekers breiden uit met dit gewas. De rozen kennen veel concurrentie en daarvoor kiezen veel rozenkwekers om een ander gewas of gewassen ernaast te gaan kweken. Dit spreidt niet alleen de risico's, het geeft voor velen ook de mogelijkheid om boeketten te maken. 

Uitbreiden areaal
Vele kwekers hebben ook plannen om uit te breiden. Men kan misschien denken dat dit een gevolg is van de huidige "voordelige" wisselkoers tussen de peso en dollar, maar omdat alle geïmporteerde producten dan ook duurder worden, wordt dit niet als hoofdreden gezien. Er is simpelweg sprake van een groeiende vraag.

Kwaliteit-Kwantiteit bezoekers
Op vrijdagmiddag 4 oktober sloot het beursgebouw Corferias de deuren van de 2019 editie van de Proflora. Over 2 jaar wordt de volgende editie van de Proflora gehouden.

Klik hier voor de fotoreportage


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.