Nieuwe importregels voor AGF uit fytosanitair oogpunt

Russen controleren koffers op verse groenten en bloemen

Bij een aantal grensovergangen is de Russische douane begonnen met het controleren van de (hand)bagage van reizigers op de aanwezigheid van bloemen, groenten en fruit. De controles vinden plaats in het kader van de nieuwe fytosanitaire maatregelen die de regering per 19 augustus heeft ingevoerd. 

Volgens de Russische krant Rossiyskaya Gazeta worden passagiers van schepen, vliegtuigen en treinen gecontroleerd evenals leden van de bemanning. Ook auto's worden gecontroleerd.

Producten met een hoog fytosanitair risico (zoals verse komkommers, tomaten, watermeloenen, meloenen en snijbloemen) mogen zonder fytosanitair certificaat van de Euraziatische Economische Unie de grens over worden vervoerd als zij per post of in de passagierscabines worden vervoerd. Er mag niet meer dan vijf kilo van worden meegenomen. Het vervoeren van zaden, granen en aardappelen is niet toegestaan zonder certificaat.  Er mogen niet meer dan drie boeketten, elk bestaande uit maximaal 15 bloemen, de grens over worden genomen.

Volgens de perssecretaris van de Rosselkhoznadzor, Yulia Melano, 'verandert er voor gewone burgers niets'. De regels die het nieuwe overheidsdecreet voorschrijft, worden al twee jaar toegepast. 

 

Bron: ria.ru


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven