EHPEA organiseert "Open Greenhouse Day"

Ethiopische teeltbedrijven doen poging bekendheid binnen lokale gemeenschap te vergroten

Tuinbouwbedrijven in de Koka regio hebben gezamenlijk deelgenomen aan de "Open Greenhouse Day", een initiatief van Ethiopian Horticulture Producer Exporters Association (EHPEA) dat plaatsvond op 2 juli 2019. Het evenement had als doel lokale tuinbouwbedrijven onder de aandacht te brengen bij de lokale bevolking. 

Vertegenwoordigers van lokale overheden, gemeenten, lokale jeugd en ouderen: het evenement trok verschillende belanghebbenden. De opening, die van start ging met gebeden en een zegening van de lokale Abba Gadaa, vond plaats op teeltbedrijf Syngenta.

Tijdens de opening stelde Dhr. Tewodros Zewdie, directeur van EHPEA, dat dit evenement georganiseerd is om onder de aandacht te brengen dat Ethiopië door het harde werken van lokale werknemers momenteel de vijfde plek inneemt binnen de wereldwijde bloemenexport. De tuinbouwsector heeft werkgelegenheid voor meer dan 200.000 mensen gecreëerd en is bovendien één van de sectoren die de meeste buitenlandse valuta in het laatje brengt. 

East Shoa Zone Investment Officer Dhr. Million Asfaw vertelt tijdens zijn speech dat dit soort evenementen voor een gevoel van verbondenheid binnen de gemeenschap zorgen en de bedrijven en de bevolking nader tot elkaar brengen. Hij benadrukte het belang van samenwerking tussen lokale leiders en de teeltbedrijven om investeringen binnen de Koka regio een impuls te geven.

Ter afsluiting toonde men de bezoekers de afvalwaterbehandeling van het teelbedrijf, de drinkwatervoorziening en hoe men de geïntegreerde gewasbescherming regelt.De teeltbedrijven in de Koka regio staan ook bekend om hun Corporate Social Responsibility (CSR) en doen veel voor de gemeenschap. Zo werden er basis- en middelbare scholen gebouwd, worden er elk jaar schoolspullen gedoneerd, is er een centrum voor wezen en kwetsbare kinderen opgericht, worden er woonhuizen gebouwd voor vluchtelingen en zorgen ze voor de installatie van elektrische energievoorziening en schoon drinkwater. 

Bron: Ethiopian Horticulture Producer Exporters Association

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven