Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage IFTEX Kenia 2019

Afgelopen vrijdag sloot het Oshwal Center in Nairobi, Kenia, de deuren van de achtste editie van de IFTEX. Waar het land wereldwijd sowieso een van de grootsten is op het gebied van bloemenproductie, komt tijdens de beurs ook de wereld van de veredeling, de handel en de toeleveranciers bijeen. Onze collega's van FloralDaily waren ook aanwezig en maakten een uitgebreide fotoreportage.

Klik hier voor de fotoreportage van de IFTEX 2019.

Gelijk aantal kwekers
Voornaamste doel is het bijeenbrengen van producten en handelaren. Gepoogd wordt daarom elk jaar weer om een zo groot mogelijke vertegenwoordiging van het Keniaanse aanbod op de bühne te zetten. Dit jaar zou het aantal kwekers ongeveer gelijk zijn geweest aan voorgaande editie, een gegeven dat met het oog op een overwegend moeilijk jaar nog geen vanzelfsprekendheid was. "Met name voor de rozenkwekers was het geen makkelijk jaar", weet de directeur van de organisatie HPP Exhibitions Dick van Raamsdonk.

Bezoekers
Vermoedelijk t.g.v. het Suikerfeest ging de beurs op dag 1 wat kalmer dan gewoonlijk van start. Op dag 2 leek het, bij wijze van compensatie, dan weer extra druk. Voor wat betreft kopers viel op dat er dit jaar minder mensen vanuit het Midden-Oosten overkwamen, maar bijvoorbeeld weer meer uit Australië. "Wat dat betreft is een record gebroken, niet eerder waren er zoveel mensen uit die hoek van de wereld voor de IFTEX naar Kenia gekomen."


Klik hier voor de fotoreportage van de IFTEX 2019.

Tegenslag
Zoals gezegd heeft de Keniaanse productie door een reeks aan factoren niet het meest florissante jaar gedraaid. Kwekers merken dat in de portemonnee en zijn minder geneigd tot (grote) investeringen, wat vervolgens ook weer de toeleveranciers raakt. Dit gegeven heeft de meesten er niet van weerhouden te beurs te bezoeken, maar zorgde er toch voor dat de zojuist gelopen editie niet het meest uitgelaten nummer ooit was.


Klik hier voor de fotoreportage van de IFTEX 2019.

"Rolls-Royce"

Zelfs voor een goedlopende beurs als de IFTEX is achterover zitten dus geen optie. "Ieder jaar heeft zo weer zijn uitdagingen", besluit Van Raamsdonk. "Ik vergelijk het zelf graag met een Rolls-Royce. De Rolls-Royce, dat is het Keniaanse bloemenvak waaruit de beurs bestaat. Maar zonder bezoekers rijdt hij niet en heb je er niets aan. De grote uitdaging is daarom elk jaar weer om de internationale handel naar hier te halen."

Volgend jaar wordt de IFTEX gehouden van 3 t/m 5 juni .