Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Nieuwe ontwikkelingen maken kassen brandveiliger"

Brand op een glastuinbouwbedrijf is een vreselijk scenario voor iedere ondernemer. Steeds meer innovatieve producten dragen bij aan de brandveiligheid van een kas. Verzekeraars zijn er blij mee.

“De opkomst van brandvertragende schermdoeken vergroot de brandveiligheid in kassen al enorm. Een mooie aanvulling hierop is de ontwikkeling en certificering van brandvertragend gronddoek", aldus Willem Snoeker van Interpolis. "Ook de druppelvanger voor zwavelbakjes draagt bij aan de brandveiligheid. Wij zijn blij met deze ontwikkelingen”.

Brandvertragende gronddoeken verkleinen kans op brand en schade door roet en rook
De introductie van brandvertragende schermdoeken was al een stap voorwaarts om te voorkomen dat branden in kassen zich razendsnel konden verspreiden. Deze schermdoeken worden steeds vaker toegepast. Met resultaat. De kans op een grote brand neemt af en dat is goed voor de continuïteit van glastuinbouwbedrijven.

Een volgende stap is de recente introductie van een brandvertragend gronddoek door Erfgoed. "Hun GreyCover doek is gecertificeerd met de hoogste kwaliteitsnorm voor brandveiligheid en is nu beschikbaar voor de glastuinbouw. Een mooie ontwikkeling. Interpolis is blij met de ontwikkeling van dit gronddoek, dat grote branden kan voorkomen en vooral schade door rook en roet kan beperken.”

Druppelvanger voor zwavelbakjes voorkomt lekkage van zwavel
Als een zwavelverdamper niet recht hangt, het bakje te vol is of lek geraakt is door beschadigingen, kan zwavel op het verwarmingselement terechtkomen. Omdat de temperatuur van het element boven de zelfontbrandingstemperatuur van zwavel ligt, valt de zwavel brandend naar beneden. Hierdoor ontstaat brand aan gronddoek, brandbaar gewas of teelttafels.

In samenwerking met technisch specialist van Interpolis Peter van der Sar, ontwikkelde Nivola een druppelvanger, waarmee deze problemen in 1 klap opgelost zijn. Peter van der Sar: “Met de toevoeging van deze druppelvanger wordt weer een oorzaak van brand en gewasschade weggenomen."

Bron: Interpolis

 

Publicatiedatum: