Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cyber Kracht Meting voor tuinbouwbedrijven

"Je wilt niet dat je computersystemen gehackt kunnen worden"

Afgelopen maanden heeft het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport onderzocht of bedrijven uit de tuinbouwsector zich goed beschermen tegen cyberdreigingen. Meer dan 900 bedrijven, aangesloten bij Royal FloraHolland, Glastuinbouw Nederland en GroentenFruit Huis, zijn via een 'Cyber Kracht Meting' op basis van beschikbare data uit openbare bronnen onderzocht. De uitkomst geeft ondernemers inzicht in wat er goed gaat en welke zaken er op welke manier verbeterd kunnen worden. Doel is om het bewustzijn op het gebied van digitale veiligheid te vergroten en ondernemers te stimuleren hierop actie te ondernemen. Hierbij kunnen ze hulp krijgen vanuit het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport (CW Greenport).

Cyber Kracht Meting
Met de Cyber Kracht Meting zijn potentiƫle risico's in kaart gebracht door openbare bronnen op internet na te lopen naar kwetsbaarheden gelinkt aan de domeinnamen van de organisaties. Dit gebeurde bijvoorbeeld door te onderzoeken of wachtwoorden gestolen zijn of e-mailadressen misbruikt worden. De meting is een initiatief van CW Greenport, ThreadStone Cyber Security en Security Delta (HSD) in nauwe samenwerking met Royal FloraHolland, Glastuinbouw Nederland en GroentenFruit Huis.

Kleine eenvoudige stappen
ReneƩ van Etten, ThreadStone Cyber Security: "De uitkomst laat zien dat ondernemers met kleine eenvoudige stappen de basis van hun digitale veiligheid kunnen verbeteren. Maar om als gehele tuinbouwsector, inclusief de keten van leveranciers, cyberweerbaar te kunnen worden, is meer actie nodig. Daarom is het belangrijk om te investeren in bewustwording, educatie, inzicht verkrijgen en samenwerking."

Individuele rapporten & advies
De deelnemende bedrijven ontvangen een persoonlijk rapport met daarin een overzicht van punten waarop ze sterk scoren en punten die verbeterd kunnen worden. In het rapport staat ook een duidelijke uitleg over hoe ondernemers deze aspecten kunnen verbeteren. Om hen nog verder te helpen, kunnen ondernemers ook naar een informatiebijeenkomst komen waar experts aanwezig zijn om hulp te bieden. Deze aanpak vergroot niet alleen de bewustwording, maar biedt ook bruikbare inzichten en hulp voor organisaties om hun digitale veiligheidsmaatregelen te verbeteren.

Computersystemen
Adri Bom-Lemstra, voorzitter Glastuinbouw Nederland: "De resultaten van deze Cyber Kracht Meting tonen aan hoe belangrijk het is om ook als glastuinbouwondernemer goed na te gaan hoe het met de digitale veiligheid van je bedrijf is gesteld. Te allen tijde moet worden voorkomen dat er waardevolle bedrijfsinformatie of bijvoorbeeld persoonlijke gegevens van medewerkers op straat kunnen komen te liggen. Je wilt niet dat je computersystemen gehackt kunnen worden. Ook wil je voorkomen dat jouw systemen ongewild meehelpen om malafide software of virussen te verspreiden. Zulke zaken zijn bovendien slecht voor je reputatie. We zijn daarom blij dat telers bij het Cyberweerbaarheidscentrum Greenport terechtkunnen voor advies en begeleiding bij het verbeteren van hun digitale veiligheid."

Ondernemers kunnen hier meer informatie vinden.

Voor meer informatie:
Cyber Weerbaarheidscentrum Greenport
[email protected].
www.cwgreenport.nl

Publicatiedatum: