Jolien liep stage bij Selecta One

"Vanaf dag een onderdeel van het team"

Jolien van Uffelen volgt de opleiding Horti Technics & Management en deed stage-ervaring op in Griekenland bij de Selecta One Group. Een grote veredelaar, producent en verkoper van sierplanten.
Stravos Agoritsis is haar praktijkopleider en teeltmanager: “Jolien was vanaf dag een onderdeel van ons team. Het was interessant met elkaar uit te wisselen over de teelt vanuit een andere cultuur. Voor ons was het een eerste ervaring en we gaan graag door met de samenwerking met Lentiz | MBO Westland.”

Leren van de teelt specialisten
Jolien over haar stage: “Ik ging naar het buitenland vanuit mijn opleiding Horti Technics & Management en ik voelde me snel op mijn gemak bij het stagebedrijf. Ik leerde over het bewortelen van de stekjes met de teelttechnieken in een warm klimaat. Maar ook welke logistieke processen ingezet worden en welke ‘verre landen’ erin betrokken zijn. Het was een afwisselende stage en ik leerde veel van de teeltspecialisten. De eerste twee weken werkte ik samen met het productieteam om de handelingen te snappen. Daarna waren de opdrachten gericht op watergift, bemesting en gewasbescherming. Op de verschillende afdelingen pakte ik praktische taken op als het doen van de tussentijdse gewascontroles en mocht ik ook een Griekse student begeleiden. Ook was ik betrokken bij de showplanten voor de kopers die op bezoek kwamen. Mijn Engels was goed genoeg om ook meer te weten te komen over de verschillende functies in het bedrijf.”

Lees hier het hele artikel van het World Horti Center.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven