Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Actualisatie cijfers biologische gewasbescherming glastuinbouw

Biologische bestrijders op meer hectare maar wel minder per hectare

Begin deze week kwamen Wageningen Economic Research en het Centraal Bureau voor de Statistiek met inkomensramingen voor de land- en tuinbouw. Op 20 december volgde er een update van de cijfers over de toepassing van biologische bestrijding in de glastuinbouw. De cijfers bevestigen wat eigenlijk alom bekend is: biologische bestrijders duiken in steeds meer kassen op.

Wie naar de cijfers kijkt, ziet dat het percentage bestrijders in de glasgroenten tussen 2012 en 2016 steeg van 90,5% naar 96%. In de komkommers werden in 2016 zelfs in 99,9% van het areaal bestrijders ingezet, in tomaten 99,7% en in paprika 99,4%.

In de bloementeelt is het gebruik beduidend minder met in 2016 69,2%, terwijl in de potplanten 87,7% biologische bestrijders worden gebruikt en in de perkplanten 13,6%.

Het aantal totaal aantal ingezette biologische bestrijders nam daarentegen wel af per hectare van 1466 naar 957 per hectare. 

Bekijk hier de geactualiseerde cijfers voor de periode 2012-2016.

Publicatiedatum: