Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Braziliaanse kwekers zien toekomst in Kalanchoë selecties Perfecta Breeding

Perfecta Breeding, het samenwerkingsverband tussen kwekerij Lankhaar uit Bleiswijk en veredelingsbedrijf Agriom uit De Kwakel, breidt in Brazilië het areaal met nieuwe Kalanchoë selecties uit. "Onze genetica is bij uitstek geschikt voor de teelt in Zuid-Amerika’", zegt Jaap Stelder van Agriom, die eind november Holambra bezocht.

De Perfecta en Prime-line selecties van Perfecta Breeding zijn makkelijk te telen en hoeven nauwelijks geremd te worden. Met name de Perfecta selecties groeien compact, wat ze geschikt maakt voor de teelt in kleinere potmaten. Met de keuze voor 6 cm potjes spelen Braziliaanse producenten in op de voorkeur van de consument. De afzet van potplanten via veiling Holambra naar lokale supermarktketens en groothandelskanalen neemt jaarlijks fors toe, weet Stelder. ,,Dat biedt kansen voor een consumentvriendelijk product als Kalanchoë.’’

Brazilië is niet onbekend voor Perfecta Breeding. Het samenwerkingsverband tussen kwekerij Lankhaar en veredelingsbedrijf Agriom werkt in Brazilië samen met Ball Horticultural do Brasil en doet al langere tijd zaken met o.a. de producenten Bloom en Rios Flores.  

Jaap Stelder is zich bewust van het groeiende afzetgebied in Brazilië en de mogelijkheden die dat biedt. Hij merkt dat Braziliaanse kwekers op zoek zijn naar nieuwigheden. ,,Daar springen we natuurlijk graag op in. Ons doel is om met onze nieuwe selecties nog beter aan te sluiten op de wensen van kwekers. Specifieke klimaatomstandigheden vragen om een zorgvuldige selectie uit onze brede genenpool. Dit vereist intensieve samenwerking, daar dragen we graag ons steentje aan bij!’’

Voor meer informatie:
Agriom
Jaap Stelder
Achterweg 58a
1424 PR De Kwakel
T: +31 (0) 297344078
M: +31 6 51408341
E: [email protected]
www.agriom.nl


Kwekerij Lankhaar
Groendalseweg 74
2665 MG
Bleiswijk
T: +31(0)10 5224887
F: +31(0)10 5226827
E: [email protected]
www.kwekerijlankhaar.nl

Publicatiedatum: