Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Greenyard rondt verkoop Horticulture af

Tholen – Eerder dan verwacht is het Greenyard gelukt om de verkoop van het segment Horticulture af te ronden. Nieuwe eigenaar van het segment, inclusief Mycoculture, is Straco. Dat bedrijf nam het segment over voor 120 miljoen euro.

Horticulture wordt de marktleider in het segment in België, Frankrijk, Polen en Oekraïne genoemd en is gespecialiseerd in teeltmedia en champignonsubstraten. Het onderdeel exporteert naar 60 landen en heeft 14 productielocaties in Europa en Rusland. Alle activiteiten worden overgenomen door Straco. De verkoop wordt ruim voor het einde van het boekjaar 2018/2019 afgerond. De transactie werd afgerond na het succesvol verkrijgen van alle reglementaire toestemmingen en overheidsgoedkeuring.

Door de verkoop daalt de netto schuld van Greenyard met de totale opbrengst van de verkoop (120 mln euro). Dat is een belangrijke stap voor de Belgische multinational om de schuldgraad op de balans om de nieuwe convenantlevel van 4,25x (netto financiële schuld/REBITDA) te halen tegen maart 2019. De stap was al eerder aangekondigd.

Greenyard en Horticulture hebben de intentie om nauw te blijven samenwerken in de toekomst. “Beide bedrijven streven naar een toename van de groenten- en fruitconsumptie met het oog op een gezondere toekomst. Ze gaan partnerships aan met de beste partners in de keten - van vork tot veld - om zo de behoeften van de consument in te vullen en waarde te creëren voor alle partijen in de keten. Beide bedrijven zetten in op innovatie in het wereldwijd telen van groenten en fruit en zullen duurzamere teeltconcepten ontwikkelen,” aldus het persbericht.