Andre den Drijver GlobalGAP-gecertificeerd middels GAP-APP

Handelskwekerij André den Drijver uit Naaldwijk is op 17 december 2018 gecertificeerd voor GlobalGAP. Den Drijver is het eerste bedrijf dat is gecertificeerd met behulp van de GAP-APP.

Omdat steeds meer inkooporganisaties de certificering verplicht zouden stellen, is deze voor kwekers als Den Driver belangrijk. Om gecertificeerd te worden, dient een volledige administratie te worden bijgehouden van o.a. het gebruik van meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen.

André den Drijver neem het GlobalGAP Certificaat in ontvangst van Arie Maris, auditor bij Control Union Certifications.

Om de registratiegegevens efficiënt vast te leggen, heeft Den Drijver gebruik gemaakt van de GAP-APP. Dit is een oplossing die bestaat uit een webportaal en een mobiele app. De app kan onder andere de gebruikte meststoffen, gewasbeschermingsproducten en inkoopgegevens registreren. Om de invoer te versnellen, kunnen met de app ook direct foto's worden toegevoegd. “Met de GAP-APP kunnen wij in realtime registreren. Wat mij betreft de perfecte tool voor kleine en middelgrote bedrijven”, aldus Den Drijver, eigenaar van de handelskwekerij.

De GAP-APP is ontwikkeld door Delta-N uit Den Haag in samenwerking met bloemen- en plantenkwekers uit het Westland. Deze telers hebben een actieve bijdrage geleverd met het in de praktijk testen van de app in de ontwikkelingsfase. Ook Den Drijver heeft actief deelgenomen aan het testen van de GAP-APP en is de eerste teler die met behulp van de de app is gecertificeerd.

De GAP-APP is beschikbaar via https://www.gap-app.nl

Kwekerij André den Drijver is een moderne handelskwekerij met een oppervlakte van 7500 m2. De kwekerij is al jaren gespecialiseerd in perkgoed. Er worden onder andere hangplanten, violen en Chrysanten gekweekt. 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven