Impressie laatste ALV Royal FloraHolland

Tholen - In december 2019 organiseert Royal FloraHolland geen ALV meer, maar een soort coöperatie-avondje. Dan zullen directie en de gisterenavond beëdigde, 42 hoofden tellende ledenraad verantwoording afleggen aan de leden, en kan men daarna aan het bier. Om vast aan dat format te wennen, koos men gisteren in Naaldwijk al dan niet bewust vast voor een soort tussenvorm.

Klik hier voor onze fotoreportage

Men heeft gekozen de ALV voor een ledenraad te vervangen, en het heeft er alle schijn van dat dit het meest recht doet aan een soort natuurlijk verloop der dingen. Misschien heeft het te maken met een toenemende complexiteit van het geheel; misschien schort er iets aan de ledenbetrokkenheid; misschien is er wel sprake van een doelbewuste strategie van hen die het beter weten. In elk geval voelde werkelijk niemand zich geroepen nog een kritische noot te kraken, over wat dan ook; hoefde er, met uitzondering van een paar centen op de karren en van het fust, nergens meer over gestemd te worden; en bestond de avond vooral uit flitsende filmpjes, het adverteren van Floriday, heel veel bloemen en speldjes en een relatief vroege, overigens erg gezellige borrel.

Degelijk
Van het samenstellen van de Ledenraad heeft de voordrachtcommissie geen half werk gemaakt. De leden zijn goed verdeeld over type bedrijf naar omzet, product en ook leeftijd; ook is een handjevol afkomstig van buiten Nederland (3 stuks) en zelfs buiten Europa (4 stuks). Men krijgt eveneens de indruk dat de leden vertrouwen hebben in het samengestelde team en het gegeven voordeel onder een soort morele verplichting van de hoed en de rand te weten uit te komen weet te waarderen.

Jeroen Ammerlaan (Fiore Anthurium) en Ron van den Bosch (Potplantenkwekerij Van den Bosch); Jacques Goossen (voorzitter RvC Royal FloraHolland) en Matthea van der Molen (Manager Oost-Afrika Royal FloraHolland); Ronalds Teerds, Mark Kuiper & Rens Buchwaldt; en Tino Rikkers (2e van links) samen met Nitzan Mokasay, Vitoria Eliaa & Carlo Elia.

Overigens staat de coöperatie er met het oog op de cijfertjes en vooruitzichten voor de nabije toekomst goed op. Steven Schilfgaarde heeft er, ondanks het feit dat hij met drie dienstjaren het langstzittende MT lid is, goed de wind onder. Floriday lijkt tractie te genereren: een kwart van de kwekers zou inmiddels zijn aangesloten, Blueroots heeft te kennen gegeven de samenwerking te zoeken en rond het dozijn andere initiatieven is het toch vooral stil. Daarnaast wordt werk gemaakt van één scansysteem aan de voordeur en wordt het gehele orderproces voor alle veilingen gelijk getrokken met de implementatie van één Warehouse Management System. Er zal het komende jaar 10 miljoen extra geïnvesteerd worden in (nieuw en future proof maken van) vastgoed en ook de ICT afdeling krijgt er iets bij. De balansen zijn verder positief en op voorwaarde dat Afrika niet wegregent en Europa verwoestijnt is ook een lichte omzetgroei begroot.

Klik hier voor onze fotoreportage


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven