Techniek in de Tuinbouw ziet ook kansen met uitrolbare zonnepanelen

Tuinbouw leert sportsector 'zeilen' rollen

‘Techniek in de Tuinbouw’ is 1 van de 5 winnaars van de Innovation Challenge Energieneutrale Sportaccomodaties. Dat klinkt enigszins vreemd, maar, zo legt Bart van Meurs uit: ‘Wij passen technieken die we kennen uit de tuinbouw toe in andere branches.’ Het idee waarmee Van Meurs en zijn collega’s de Challenge wonnen is een machine die zelf een oprolbaar zonnepaneel over een kunstgrasveld uitrolt, wanneer het veld niet wordt gebruikt.


Bron: Twitter Techniek in de Tuinbouw

Het bedrijf Techniek in Tuinbouw, kortweg TinT, bestaat uit zes ondernemers die allen een achtergrond hebben in de glastuinbouw. Binnen het bedrijf ontwikkelen ze hun eigen ideeën. En die gaan verder dat de tuinbouw. Want de techniek die daar wordt gebruikt, is ook goed toepasbaar binnen andere branches, vertelt Van Meurs.

Een applicatie die in de tuinbouw grote zeilen uitrolt, wordt – met een aantal aanpassingen – nu al door het bedrijf in de sportbranche ingezet. ‘Met die techniek kunnen we sportvloeren oprollen en afdekken. Bijvoorbeeld als er in een sporthal een evenement wordt georganiseerd. Voorheen was dat een kwestie van vele werkuren per ombouw. Wij kunnen het nu met één machine en één persoon in een half uur.’

Lees hier verder.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven