én fotoreportage IFTF

Fotoreportage: FloraHolland Trade Fair 2018

Tholen - Wat maakte deze edities van het FHTF en de IFTF Vijfhuizen anders die dan die van voorgaande jaren? Het zal uit de cijfertjes moeten blijken of uit de bevindingen van zij die gevoel hebben voor trends e.d., want op het oog was het wederom pracht en praal. Op de beide beurzen samen stonden meer dan 1.000 bedrijven, waaronder naast Nederlandse kwekers ook enkele van de grootste kwekers, handelsbedrijven en kwekersverenigingen uit Afrika, Zuid-Amerika en elders in de wereld. Het is dan ook niet overdreven te stellen dat we afgelopen week een meerderheid van de wereldhandel en -productie in de sierteelt over de vloer hadden.

Stefan Laridon van Hortinno; Ron van den Bosch; Arno Treuren van African Roots, samen met een klant en Michel van Rijn en Ronald Ruiterman van Flamingo Plant

Klik hier voor onze fotoreportage van de FHTF

En hier voor die van de IFTF

In Vijfhuizen waren 300 bedrijven present. In tegenstelling tot de veiling heeft de beurs hier nog de mogelijkheid fysiek te groeien in meters en standhouders, wat het de laatste jaren dan ook steeds een beetje doet. Ook zouden er dit jaar 15% meer bezoekers geteld zijn dan vorig jaar en was men, voor het eerst in de geschiedenis van de IFTF, genoodzaakt een tweede, wat verderop gelegen parkeerplaats te openen. Oftewel, de eerste, die 4.000 plaatsen telt, was op donderdag volledig bezet.

We hebben weliswaar een groot deel van de internationale bloemenhandel present, maar natuurlijk nog niet alles, weet de organisator van de beurs in Vijfhuizen Van Raamsdonk. Zo geeft hij aan dat bijvoorbeeld Duitsers nog erg slecht vertegenwoordigd zijn en ziet hij ook groeimogelijkheden voor wat betreft de aanwezigheid van de verschillende verkoopkanalen, zoals bijvoorbeeld de bloemist. Daarnaast hoopt hij volgend jaar nog meer landenpaviljoens te kunnen presenteren, waarvan er al één bekend is: Argentinië.

Klik hier voor onze fotoreportage van de FHTF

En hier voor die van de IFTF


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven