Meesters van het bloemstilleven geven Masterclass in Flower Art Museum

Kunstschilder Cornelis le Mair is een autoriteit op het gebied van bloemstillevens. Hij werkt regelmatig samen met topfotograaf Ki Tan. Zaterdag 10 november geven zij samen een Masterclass Stilleven Fotografie in het Flower Art Museum.

De Eindhovense schilder Cornelis le Mair studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en vestigde zich in 1970 als zelfstandig kunstschilder. Hij noemt zijn stijl traditioneel-ambachtelijk en werkt in de traditie van de oude meesters, hoewel zijn werk voor de oplettende kijker beslist een eigen identiteit verraadt. Naast het schilderen van stillevens, portretten, figuren en een enkel landschap is hij in Nederland een van de specialisten op het gebied van het klassieke bloemstilleven.

Bloemstilleven van Ki Tan, i.s.m. Cornelis le Mair

De van origine Indonesische fotograaf Ki Lynn Tan studeerde af als ingenieur maar volgde zijn passie en werd fotograaf. Zijn experimentele stijl en bevlogenheid leveren altijd weer verrassende beelden op. Ook is hij een ervaren workshopdocent. Samen met Cornelis le Mair geeft hij sinds enkele jaren Masterclasses Klassiek Stilleven fotografie. 

Beide kunstenaars nemen momenteel in het Flower Art Museum deel aan de tentoonstelling ‘Oude Meesters door jonge ogen’, over bloemstillevens van hedendaagse kunstenaars. In dit kader geven zij zaterdag 10 november twee Masterclasses Stilleven Fotografie in het museum. Tijdens de Masterclass laten zij zien hoe je een klassiek stilleven in een modern jasje steekt. Deelnemers krijgen tips over o.a. compositie, bloemgebruik en (foto)techniek en gaan ook zelf aan de slag. Na de workshop hebben zij meerdere prachtige afbeeldingen van bloemstillevens en een koffer vol inspiratie. Het is een unieke kans om te leren van twee grootmeesters op dit gebied.

De Masterclass is bedoeld voor fotografen van alle niveaus en met alle apparatuur (ook smartphone). Ook voor amateurschilders die zich willen bekwamen in het bloemstilleven is deze workshop de moeite waard. Er worden 10 november twee Masterclasses gegeven, op dit moment zijn in beide groepen nog plaatsen beschikbaar. De eerste is van 10.30 – 13.00 uur en de tweede van 14.00 – 16.30 uur. De kosten zijn 60 euro p.p. Aanmelden kan via info@flowerartmuseum.nl en tel. 0297-364400.

Botanisch tekenen
Het Flower Art Museum organiseert dit najaar diverse workshops. De eerste is a.s. zondag 28 oktober, wanneer de workshop botanisch tekenen plaatsvindt. Deze staat onder leiding van kunstdocent Annefie van Itterzon. Ook hiervoor is aanmelden nog mogelijk. Kijk voor meer info en de andere workshops van dit najaar op de website: www.flowerartmuseum.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven