Andrej Nastran, PlantRay

Smart device meldt watergeeftijd

Daar waar het bij de consument het vaakst misgaat, is het watergeven. Volgens Andrej Nastran groeien planten vaak niet goed door of te veel of te weinig water. Hij ontwikkelde PlantRay, een apparaatje dat de vochtigheid van de aarde meet en de consument eraan herinnert om water te geven. Hij lanceerde de PlantRay via Kickstarter.

Andrej Nastran

Vier varianten
“Het apparaat gebruikt een aardesensor en een algoritme om de textuur van de aarde te meten. We hebben ons best gedaan om het zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Er zijn vier varianten: een voor cactussen en vetplanten, een voor gewone groene planten, een voor planten in een vochtige omgeving en een voor orchideeën."

Drie lichtjes
Het apparaat werkt op een batterijtje. Er zit één knop op, een pieper en een vochtsensor en het heeft drie gekleurde lichtjes die de consument waarschuwen. Een blauw licht betekent dat de aarde perfect vochtig is; een groen licht dat de aarde nog vochtig genoeg is en een rood licht dat de aarde te droog is. Het rode licht flitst elke 4 seconden, duurt het lang dan begint het apparaat elke 2 minuten te piepen.

Klaar voor de volgende stap
Andrej brengt nu samen met twee medewerkers zijn PlantRay op de markt: een op het gebied van marketing en afzet en een op het gebied van financiën en productie. Het team bevindt zich in Slovenië.

Klik hier om PlantRay op Kickstarter te bekijken en vergeet de leuke video niet!

Voor meer informatie:
Plantray
Andrej Nastran
info@plantray.com
www.plantray.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven