Nieuwe leergroepen Weerbaar telen van start

Weerbaar telen is een belangrijk uitgangspunt van Integrated Pest Management (IPM). Afgelopen jaar volgden diverse glastuinbouwondernemers de leergroep Weerbaar Telen. Binnenkort starten de leergroepen Weerbaar Telen voor potplanten en snijbloemen.


 
De basis van Weerbaar Telen is een goede balans in de plant om zo de plant te faciliteren om de eigen weerbaarheid op peil te houden. De bovengrondse delen kun je daarbij niet los zien van de ondergrondse delen en andersom. Naast bodem, bodemleven, bemesting, plantversterkers en kasklimaat komen ook onderwerpen als water, potgrond, plant- en stekmateriaal, plantafweer, plantsapmetingen en droge stof-analyses en keuzes in biologie en chemie aan bod. De deelnemers die dit jaar al een leergroep volgden, reageerden positief. Vooral het meer inzicht verkrijgen in de samenhang tussen de verschillende factoren beoordeelden zij als waardevol.

Programma en locatie
Het programma bestaat uit een cursus van vier dagdelen (van ieder vier uur) voor kasteelten in de grond en vollegrondsteelten. Voor substraatteelten en teelt in potten bestaat de cursus uit drie dagdelen. Drie groepen gaan dit najaar van start op de volgende data:

Potplanten
24 oktober, 7 november en 21 november, ’s middags van 13.00 - 17.00 uur
Snijbloemen vollegrond (bedekte teelt) 
25 oktober, 9 november (vrijdag) , 22 november en 29 november, ’s middags van 13.00 - 17.00 uur
Snijbloemen substraat
26 oktober, 16 november en 30 november, ’s middags van 13.00 - 17.00 uur

De locatie is voor iedere groep Agropoli: Engelandlaan 52, 2391 PN Hazerswoude-Dorp.

Kosten
De kosten bedragen €500. Voor medewerkers is 50% subsidie via Colland mogelijk. Voor deze leergroepen is aanmelden verplicht. Aanmelden kan via deze link. Als een leergroep vol zit, start er bij voldoende belangstelling in het voorjaar van 2019 een nieuwe groep. U ontvangt hierover bericht.

Meer informatie over weerbaar telen vindt u hier.

bron: LTO Glaskracht Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven