Internationaal vracht- en logistiek bedrijf Panalpina gaat de Belgische bedrijven Adelantex en AD Handling overnemen. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het vervoeren van versproducten in Brussel, Luik en Oostende. De overname volgt op soortgelijke overnames in Duitsland en Nederland eerder dit jaar. De laatste overname van de Belgische marktleider zal de positie van het Panalpina Perishables Network in Europa verder versterken.

Panalpina zal de Belgische bedrijven Adelantex NV en AD Handling NV onder bepaalde voorwaarden overnemen. De bedrijven bereikten 18 december 2017 hierover een overeenkomst.

Met een aanwezigheid in Brussel en Luik behandelt Adelantex ongeveer 75.000 ton vracht per jaar en zijn ze verantwoordelijk voor de grondafhandeling, douane-uitklaring en verder distributie van producten die op het vliegveld van Brussel aankomen. 


Vliegveld Brussel: een vrachtwagen van AD Handling laadt verse producten in bij het centrum van Adelantex 

“Deze laatste overname in de transport van versproducten is weer een voorbeeld van hoe we onze services aan het uitbreiden zijn. De grondafhandeling services van Adelantex in Brussel zijn de beste die er zijn en zullen als voorbeeld fungeren voor soortgelijke bedrijven andere landen," legt de directeur van Panalpina, Stefan Karlen, uit. “Daarnaast heeft Adelantex een sterk klantenbestand en significant import van belangrijke markten over de hele wereld. Dit geeft ons de kans om ook in deze landen onze services aan te bieden."

De 46 medewerkers van Adelantex leveren aan ongeveer 200 klanten in heel Europa die fruit, groenten, bloemen, vis en planten importeren. De meerderheid van deze verse producten worden via het vliegveld in Brussel geïmporteerd waar Adelantex een magazijn heeft met een koelruimte van 1600 m2. Een kwart van het gehele volume verse producten wordt geïmporteerd via de vliegvelden in Luik en Oostende. 

Adelantex is opgericht in 1992 in eerste instantie als bedrijf voor wegvervoer. Tegenwoordig heeft het bedrijf vier directeuren. Als de overname compleet is, zal Kris Poels bij Panalpina werkzaam zijn als Hoofd verse Producten in België en Luxemburg. Jellen Bosmans en Igor Vandyck blijven ook werkzaam in het bedrijf met banen in, respectievelijk, Financiën en Operations. Mergan zal Panalpina steunen in het verder ontwikkelen van zijn wereldwijde transportbedrijf.

“Ons netwerk breidt zich snel uit. Na de overnames in Kenia, Duitsland en Nederland eerder dit jaar zijn we ontzettend blij deze twee fantastische Belgische bedrijven ook over te kunnen nemen," laat Bruno Jacques, Panalpina’s directeur in België en Luxemburg, weten. 

De bedrijven hebben afgesproken geen financiële details van de overname te delen. 

Voor meer informatie:
Panalpina
www.panalpina.com