Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste onderzoek gestart in het nieuwe World Horti Center

De eerste onderzoeken in het nieuwe World Horti Center in Naaldwijk zijn van start gegaan. Demokwekerij Westland deed zijn onderzoeken tot voor kort volledig op de oude locatie in Honselersdijk, maar zal vanaf nu overgaan naar de nieuwe locatie in Naaldwijk.


Peet van Adrichem en Ary de Jong

De onderzoeksfaciliteiten zijn ingericht met de nieuwste technologieën op tuinbouwgebied. Zo zijn de 40 afdelingen onder andere voorzien van verwarming, CO2, assimilatiebelichting, watersystemen, verneveling en lichtwerend doek die ervoor zorgen dat een optimaal teeltresultaat behaald wordt.

Teeltmanager Ary de Jong en Peet van Adrichem, directeur Demokwekerij Westland, zijn zeer tevreden over de start van de eerste onderzoeken. ‘’We zijn al een jaar aan het ontwerpen en bouwen, dus het is heel bijzonder om onze ideeën nu werkelijkheid te zien worden op de nieuwe locatie. Mensen reageren ontzettend enthousiast,’’ aldus Ary de Jong.

Het eerste onderzoek betreft een Phaleanopsis onderzoek en in de eerste en tweede week van het nieuwe jaar volgen onderzoeken naar potplanten en vruchtgroenten. In maart 2018 vindt de officiële opening plaats van het World Horti Center. Er wordt vanuit gegaan dat de meeste teeltafdelingen op de nieuwe locatie tegen deze tijd gevuld zullen zijn.

Voor meer informatie:
www.worldhorticenter.nl

Publicatiedatum: