Tholen - Welke teler heeft er van tijd tot tijd geen last van? Fusarium, Pythium, Pseudomonas of Erwina? Het zijn allemaal schimmels en bacteriën. Zij verdringen de nuttige bacteriesoorten bij de wortels. Bij Aquamar/Greenstar is hier een oplossing voor bedacht. "De X-Sono bruistabletten zorgen ervoor dat het voedsel voor de ziekmakers wordt opgeruimd en ze voeden de goedaardige schimmels. De goedaardige schimmels zorgen dat de ziekteverwekkende soorten als Pythium en Fusarium niet kunnen groeien in het substraat", vertelt Lub Kramer van Aquamar. 


Deze foto's laten de mat zien uit een onbehandeld en een behandeld pad (links vs rechts). Linksboven de cocktail.


Lycopeen
"De testresultaten zijn goed in zowel de tomaten-, paprika-, cannabis-, komkommer- als potplantenteelt. De X-Sono is een bruistablet die een cocktail bevat van goede bacteriën. De planten reageren er goed op", vertelt Lub.

Links is onbehandeld en rechts is behandeld. X-Sono verlengt de houdbaarheid
 
Biologisch
Tijdens de Tuinbouw Relatiedagen in Venray werd er veel interesse getoond voor X-Sono. Lub: "Regelmatig kwam de vraag of X-Sono zowel voor de reguliere teelt als voor de biologische teelt geschikt is. Op dit moment wordt het alleen nog in de reguliere teelt gebruikt. De Skal-certificering is coming. Daar wordt aangewerkt. Die komt er."Effecten in paprika 


Effecten in tomaat

Glas en vollegrond
Dit product is geschikt voor zowel de teelt onder glas als in de vollegrond. Greensearch heeft in Canada en Amerika veel proeven gedaan in de vollegrond. 

Uit de proeven in de paprika- en tomatenteelt blijkt dat X-Sono het calciumtransport in de plant vergemakkelijkt. Dit transport leidt tot het voorkomen van neusrot krijgt. Lub: "Neusrot is eigenlijk een calciumprobleem van het tomaten- en paprikagewas." Arco Lock heeft een potplantenkwekerij in 's-Gravenzande. Dit jaar testte hij X-Sono ook in combinatie met Biofirmit. Lub lachend: "Ik mag wel zeggen dat hij laaiend enthousiast is. Zijn planten groeiden beter dan ooit." 


 
X-Sono is een bruistablet. Deze lost eenvoudig op in water. Mengen is een fluitje van een cent. De cocktail aan bacteriën hecht beter door aandacht te besteden aan de toepassing. Zo is het is belangrijk dat de toediening voor 11.00 uur of na 16.00 uur gebeurt.


Voor meer informatie:
Aquamar
Greenstar Probiotica bv
Lub Kramer
T: (0527) 68 83 36
E: info@aquamar.nl
www.x-sono.nl

Greensearch Inc.
Tel: +1(519)450-8020 (Canada)

Theo de Wit
Steenbankpad 14
8309 RD Tollebeek
0653 – 908 475

Arco Lock Potplanten
Parallelweg 19
2691 JM 's-Gravenzande
0623 – 631 165