Onlangs is in Raalte de nieuwe productielocatie geopend voor de Growcoon, een afbreekbare kweek- en zaaiplug voor de tuinbouw- en boomkwekerijsector. Daarmee is de productiecapaciteit van deze unieke plug aanzienlijk vergroot en kan voorlopig tegemoet gekomen worden aan de toenemende vraag vanuit binnen- en buitenland.
 
De Growcoon past in nagenoeg iedere gangbare tray die word gebruikt in de tuinbouw en boomkwekerij. De plug kan geautomatiseerd in de tray geplaatst worden om vervolgens door de kweker zelf met zijn eigen substraat te worden gevuld. De juiste pasvorm van de Growcoon, in combinatie met los gevuld substraat en een open netstructuur, vormt de ideale basis voor optimale en snelle plantgroei.


Foto: nieuwe productielocatie in Raalte en de Growcoon plug

De ontwikkeling en productie van de Growcoon is in handen van Maan BioBased Products en de vermarkting wordt uitgevoerd in samenwerking met Klasmann-Deilmann Benelux uit Schiedam. Maan streeft er naar met innovatieve producten en diensten de tuinbouwindustrie effectiever te maken. Klasmann-Deilmann is wereldwijd marktleider in de internationale substraatindustrie. Met productiebedrijven op diverse locaties biedt Klasmann-Deilmann de basis voor succes aan professionele telers over de hele wereld.
 
De Growcoon is voorzien van het OK Compost certificaat, een label voor composteerbare producten en grondstoffen. Een verpakking of product met het OK compost label, is gegarandeerd afbreekbaar in een industriƫle composteerinstallatie. Dit geldt voor alle componenten, inkten en additieven ervan. Daarbij voldoet elk product met het OK compost logo sowieso aan de vereisten van de EU verpakkingsrichtlijn.


 
Voor meer informatie over de Growcoon, neem contact op met Fons van Nierop van Klasmann-Deilmann, Fons.vanNierop@klasmann-deilmann.com of bel 06 35 12 16 95

Maan BioBased Products B.V.
Klipperweg 16 | 8102 HR Raalte
T +31 (0)572 - 35 27 71
E salessupport@maanbiobased.nl

KLASMANN DEILMANN
Exclusive partner Growcoon
T +31 (0) 10 427 21 70
E info.benelux@klasmann-deilmann.com

www.growcoon.nl