Eerste kwekers op Floriday

Op woensdag 7 november presenteerden Royal FloraHolland en FloraXchange de eerste versie van Floriday op de Trade Fair van Royal FloraHolland. Floriday is het wereldwijde, digitale platform voor de sierteeltsector. Het platform maakt het voor kwekers mogelijk om in één keer op meerdere handelskanalen en markten actief te zijn. Een deel van de potplantenkwekers zijn de eerste gebruikers van het platform. Andere kwekers krijgen gefaseerd toegang voor het einde van het jaar.

Floriday voor kwekers
De eerste versie van Floriday zorgt ervoor dat de kweker maar één keer hoeft in te loggen om producten via meerdere afzetkanalen zoals FloraXchange en FloraMondo aan te bieden.

Floriday voor kopers
Hoewel Floriday gericht is op kwekers, biedt het platform ook indirect voordelen voor kopers. Zo krijgen zij via FloraMondo en FloraXchange toegang tot een groter aanbod. Daarnaast sluit Floriday beter aan op de processen van de kweker waardoor de koper snel informatie krijgt over bijvoorbeeld de voortgang van zijn bestelling of orderafhandeling. Een ander voordeel is dat op termijn via Floriday randvoorwaarden en wensen van kopers voor kwekers in het aankoopproces beter ingericht kunnen worden.

Aansluiten op Floriday
“Floriday is nu een basisversie en bevat nog niet alle functionaliteiten. Het is een systeem dat we eenvoudig kunnen uitbreiden. Daar is de techniek van het platform al op ingericht,” geeft Merel Prins, projectcoördinator bij FloraXchange aan. “Bijvoorbeeld door systemen aan te sluiten die kwekers nu al op de tuin gebruiken. Dit heeft als voordeel dat zij niet op twee plekken dezelfde informatie hoeven in te voeren.” Maar dat zijn niet de enige mogelijkheden. Gerhard van der Bijl, CDO van Royal FloraHolland: “Nieuwe of bestaande handelskanalen van kopers kunnen we ook aan Floriday koppelen, waar kwekers vervolgens meteen gebruik van kunnen maken.” Floriday maakt daarmee ook de toegang tot internationale markten mogelijk en zorgt zo voor een toename van handel met verschillende spelers.

Samen doorontwikkelen
Gerhard: “Natuurlijk blijven we binnen Floriday ook doorontwikkelen om het werk van kwekers te vergemakkelijken. Denk daarbij aan het uitbreiden van de voorraad- en verkoopdata, het toevoegen van verbeterde hulpmiddelen voor het maken van productbeelden en het etiketteren op de tuin.” Hij is zeer geïnteresseerd in de reacties van kwekers, exporteurs en softwareleveranciers tijdens de Trade Fair. “Ik hoor graag hun wensen en ideeën voor samenwerking zodat we het werk op de tuin én in de hele sierteeltsector gezamenlijk kunnen vergemakkelijken.”

Voor meer informatie:
www.Floriday.io

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven