Wil je geraniums naar de VS versturen? Dan kun je in november en december een bezoekje van de APHIS verwachten. De Amerikaanse De Animal and Plant Health Inspection Service (APHIS) heeft aangekondigd deze maanden de jaarlijkse certificeringsbezoeken afleggen. 

De bezoeken zijn gericht op buitenlandse faciliteiten die geraniums willen n aar de Verenigde Staten willen exporteren tijdens het seizoen 2017-2018. Tijdens deze bezoeken zal APHIS onderzoeken of het buitenlandse bedrijf aan het "Minimum Sanitaire Protocol voor Buitenlandse Geranium Productie" voldoet of dit overschrijdt. 

APHIS moet ieder bedrijf bezoeken en certificeren voor 31 december 2017. De deelnemende faciliteiten moeten alle kosten van deze bezoeken voor hun rekening nemen, inclusief reiskosten, salaris en overuren. De faciliteiten betalen deze kosten door middel van een fonds dat opgericht is door samenwerkende bedrijven. 

Ralstonia
APHIS heeft sanitaire protocollen voor buitenlandse kassen opgericht om de bacterie Ralstonia solanacearum race 3 biovar 2 te weren uit de Verenigde Staten. In de USDA Agrarische Bioterrorisme Beschermingswet uit 2002 wordt de R. solanacearum race 3 biovar 2 een gevaar genoemd, omdat het de plantgezondheid negatief be├»nvloed. De bacterie veroorzaakt bijvoorbeeld bruinrot in aardappelen en geraniums en zorgt ervoor dat tomaten en aubergines gaan rotten. Het pathogeen kan verspreid worden door vervuilde aarde, water, apparatuur en mensen die ermee in contact komen. Het kan ook verspreid worden als ge├»nfecteerde planten en stekken verplant worden. Door buitenlandse faciliteiten te controleren kan APHIS ervoor zorgen dat de kans dat de bacterie de Verenigde Staten bereikt een stuk kleiner wordt.