Dümmen Orange heeft de overname aangekondigd van McHutchison en Vaughan's Horticulture: twee Amerikaanse bedrijven die actief zijn in de handel en distributie van uitgangsmateriaal. Met deze stap geeft het bedrijf invulling aan zijn strategische ambitie voor een betere distributie en klantbereik. De verdelingsactiviteiten van Dümmen Orange alsook de handelsbezigheden van McHutchison en Vaughan's Horticulture blijven daarbij als autonome bedrijfseenheden actief.

“De overname van McHutchison en Vaughan's Horticulture zorgt voor een groter klantbereik en een eenvoudiger introductie van nieuwe producten zoals calla-lelies, phalenopsis en pluggen voor kwekers”, aldus Biense Visser, CEO van Dümmen Orange.

Dümmen Orange North America blijft via een open distributieplatform werken met alle huidige partners. Zo kunnen bestaande zakelijke relaties ontwikkeld en uitgebreid worden en blijft het mogelijk voor klanten die interesse hebben in producten van Dümmen Orange om zelf hun voorkeursleveranciers te kiezen. Ook McHutchison en Vaughan's Horticulture blijven een volledig diensten- en productenpakket aanbieden aan hun klanten binnen de tuinbouw door ontwikkeling van hun waardevolle bemiddelende contacten met externe partijen.

Het managementteam van McHutchison en Vaughan’s Horticulture, onder leiding van CEO Mike Tizio, is blij met de nieuwe ontwikkeling en staat achter deze volgende stap in de evolutie van beide organisaties. “We kijken uit naar het uitgebreide productaanbod, de technische mogelijkheden en marketingmiddelen die Dümmen Orange ons team biedt om ons bedrijf te helpen groeien.”


McHutchison en Vaughan's Horticulture & Dümmen Orange
McHutchison en Vaughan's Horticulture zijn Noord-Amerikaanse groothandels, gespecialiseerd in zowel de buitenteelt als de professionele glastuinbouw. McHutchison en Vaughan’s Horticulture leveren plantmateriaal, variërend van weefselkweek en onbewortelde stekken tot verkoopklare eenjarige- en meerjarige planten, bomen, struiken en accessoires en benodigdheden aan de commerciële glastuinbouw, onafhankelijke tuincentra, wederverkopers en professionele kwekerijen in heel Noord-Amerika.
Dümmen Orange is veredelaar van snijbloemen, bolgewassen, tropische planten, potplanten, perkplanten en vaste planten. De omzet bedraagt ongeveer 260 miljoen euro. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 7.300 mensen.


Voor meer informatie kan men contact opnemen met:
Kate Santos, Operations Director van Dümmen Orange
k.santos@dummenorange.com / +1 614-826-3313

Mike Tizio, CEO van McHutchison/Vaughan’s Horticulture
mtizio@mchutchison.com / +1 973-712-0356