Twee jonge starters uit Westerlo zijn de webshop Plantiful.be gestart waarop je vetplanten en cactussen online kan kopen. Ellen Boeckx & Mathias Vissers, de twee plantenliefhebbers die achter het project zitten, speelden al lang met het idee om zelf een webshop te starten. “We werken beiden in een digital agency en helpen elke dag klanten met hun webshop. Na die jarenlange ervaring wilden we zelf wel eens de handen uit de mouwen steken,” aldus Mathias.


Ellen Boeckx en Mathias Vissers

Direct van de kweker
De nieuwe webshop draagt kwaliteit hoog in de vaandel. “Alle plantjes komen rechtstreeks van de kweker en worden pas bij een bestelling uit de serre gehaald. Zo kunnen onze klanten steeds zeker zijn dat ze de meest verse en mooiste vetplantjes en cactussen toegestuurd krijgen” zegt Ellen.

"Bovendien maken we het de consument gemakkelijk. Wie op Plantiful.be besteld, hoeft geen bijbehorende pot te zoeken. Dat werk hebben wij al gedaan. Wie bij ons bestelt, koopt steeds een plant-pot-combinatie,” voegt Mathias toe.

Niet eenvoudig om te verzenden
Kamerplanten laten zich niet zo eenvoudig verzenden als pakweg een boek dat je online koopt. We hebben dan ook heel wat research en tests gedaan met verpakkingen, aldus Ellen. “Uiteindelijk hebben we speciale plantencups gevonden waarin de planten vastgezet kunnen worden en waarmee alle blaadjes of stekels
van de cactussen toch goed beschermd blijven en dus heelhuids bij de klant aankomen.”

De webshop is te vinden via www.plantiful.be. Wie online een bestelling plaatst kan de plantjes een paar dagen later thuis verwachten.