Na de succesvolle overname van de voormalige luchtvaartmaatschappij Kenia is Panalpina nu in dienst van het Nederlandse Interfresh Airfreight Handling. Interfresh is gespecialiseerd in de uitklaring en de laatste distributie van geïmporteerde versproducten uit Afrika, Azië-Pacific en Latijns-Amerika. Met de overname in Nederland neemt Panalpina nog een belangrijke stap in het opbouwen van haar wereldwijde Perishables Network en biedt complete end-to-end oplossingen op wereldwijde schaal.


Een dienstauto voor het bedrijf van Interfresh.

Zusterbedrijven
Panalpina neemt naast het Nederlandse Interfresh Airfreight Handling ook de zusterbedrijven Fresh Cargo Connection en Dutch Cargo Connection over. Al drie bedrijven zijn volledig in handen van CEO en oprichter van Interfresh, Sonja Kauffman. De partijen hebben op 27 september 2017 een overeenkomst bereikt.

"Door de overname van Interfresh krijgen we volledige controle over de cool chain van Nairobi naar Amsterdam en daarbuiten", zegt Stefan Karlen, CEO van Panalpina. "Het is ook een logische transactie. De laatste overname maakt Panalpina in staat om zijn aanbod in Nederland aanzienlijk uit te breiden. Met zijn eigen voertuigen specialiseert Interfresh zich in de douaneafhandeling en de laatste fase van distributie van geïmporteerde bloemen uit Kenia en verschillende soorten verse producten uit herkomstlanden in Azië en Latijns-Amerika.

Schiphol
Fresh Cargo Connection fungeert als fiscale vertegenwoordiger voor klanten en Dutch Cargo Connection levert diensten aan andere takken zoals vis, fruit, groenten en champignons. Op de luchthaven van Schiphol, waar de kantoren en koelinstallatie gevestigd zijn, verwerken de drie bedrijven ongeveer 20.000 ton luchtvracht per jaar met verse producten. Andere belangrijke herkomstlanden naast Kenia zijn Sri Lanka, Zuid-Korea, Taiwan, Canada, Ethiopië, Turkije, Colombia en Ecuador.