Tholen - Vanaf vandaag gaan Vijverberg Advies en Hebatrade samen verder onder de naam Vyverberg. “Met een eenduidige uitstraling en één merk kunnen we ons ook internationaal verder op de kaart zetten”, vertelt Huib Herbert.
 
Vijverberg Advies is in de Nederlandse glastuinbouw bekend als advies- en begeleidingsbureau. Ze opereren op technisch vlak samen met kwekers en investeerders. Hebatrade is al jaren het internationale broertje. “We begeleiden een traject tot aan de oplevering”, vertelt Huib. “Dat doen we in binnen- en buitenland en bij projecten van groot tot klein. Van vijftig m2 tot vele hectaren.”


 
De onderwerpen waarin het bedrijf actief is, zijn divers. Het gaat van nieuwbouwprojecten tot proeven, waarmee bedrijven meer inzicht en kennis verwerven. Belichtingsproeven en meerlagenteelt trajecten, maar ook het uitzoeken van subsidiemogelijkheden. “Het belangrijkste is onze rol als onafhankelijk adviseur”, verduidelijkt Huib. “We hebben geen belang bij een bepaalde oplossing, anders dan de best mogelijke. Zeker internationaal is er vaak veel aanbod en kennis beschikbaar en zijn de belangen van adviserende partijen divers. Dat maakt ons niet uit. We zoeken de juiste kennis en inzichten en begeleiden projecten onafhankelijk.”
 
Hiervoor gaan de 8 werknemers niet alleen om tafel met telers en toeleveranciers, maar ook met overheden. “We zien vaak veel onbegrip tussen bedrijf en overheid. Over de hoogte van bedrijven bijvoorbeeld. Als een gemeente een regel heeft dat een gebouw niet hoger dan 6 meter mag zijn, kan dat zijn omdat ze geen kassen van 7 of 8 meter willen. Maar als het voor een schuur voor de teler wel veel verschil maakt, hebben ze daar soms geen probleem mee. Die inzichten aan elkaar koppelen en in gesprek gaan helpt, in plaats van je blind staren op de regels”
 
Met deze insteek hebben de bedrijven een divers klanten- en opdrachtenpalet verworven. Telers, onderzoekers, grote en kleine bedrijven en zelfs gemeentes en overheden. Nu is het tijd voor een verandering. “We willen nationaal en internationaal een eenduidige uitstraling realiseren. Het gaat om een merk, wereldwijd. Vyverberg, de naam waarmee het ook allemaal begonnen is, staat voor de kennis en de verbindingen die we leggen.”
 

Voor contact en vragen:
Vyverberg
Vyverberg.eu

Huib Herbert
Oude Liermolenweg 2
2678MN De Lier
Huib@vyverberg.eu
+31 653276415