BonarAgro wordt verkocht. De Belgische producent van tuinbouwtextiel maakt onderdeel uit van de Low & Bonar Group. Die wil het bedrijf overdoen aan IFG Exelto, onderdeel van de Zweedse groep Duroc. IFG produceert diverse polyproyleen-, polyethyleen-, en polyamidevezels en garens.

De partijen zijn nu de precieze afspraken aan het doorspreken en als ze eruit komen, moet de verkoop moet voor 30 september 2017 worden afgerond.

Hoewel er nog een kans is dat de verkoop stuk loopt, wil de Low & Bonar Group klanten toch alvast informeren hierover. "Het unieke karakter van BonarAgro past strategisch gezien niet bij onze kernzaken", verklaren ze. "De agro-textiel is winstgevend, heeft een goede marktpositie en een sterke klantenbasis, maar voor verdere ontwikkeling is een investering nodig. Binnen IFG kunnen er stappen gezet worden in bijvoorbeeld verbeterde efficiƫntie en prestaties."

Tot de verkoop is afgerond, blijven bestellingen en betalingen als normaal doorlopen en hoeven klanten geen contact op te nemen met de eventuele nieuwe eigenaren. Wanneer de verkoop afgerond is, gaan alle lopende zaken naar IFG. De bedrijven verwachten dan ook niet dat er grote veranderingen zullen plaatsvinden in het personeelsbestand.

Voor meer informatie:
BonarAgro
Industriestraat 39 
9240 Zele, Belgium
T +32 52 45 74 11
www.bonar.com