Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marco Stolze, ClockOnline:

Nieuwe online veiling in de startblokken

Tholen - Binnenkort opent een nieuwe, internationale online bloemen- en plantenveiling: ClockOnline. Het betreft een onafhankelijk, digitaal platform, die volgens initiatiefnemer Marco Stolze voor een efficiëntieslag binnen de sierteeltsector zal gaan zorgen.

Door de one-stop-shop methode krijgen kwekers de mogelijkheid om realtime een grote diversiteit aan bloemen en planten aan te bieden voor een marktconforme prijs. Door slechts één simpele druk op de knop vanuit eigen huis of kantoor is de koper verzekerd van kakelverse bloemen en planten.

Het is volgens Marco een grote vraag bij tal van kwekers en handelaren: hoe gaat de veiling verder. “Ze weten op de veiling niet hoe snel ze van de klokken af moeten, terwijl er tegelijkertijd veel onduidelijkheid blijft bestaan. Op zich is het initiatief van Floriday.io een mooi initiatief en ook de reactie van Marco van Zijverden van de DFG, die bezorgd is en samen met FleuraMetz een platform wil opzetten, is begrijpelijk en helemaal niet gek. Maar beide partijen hebben logischerwijs eigen belangen en er blijven dingen hangen bij kwekers en handel hangen die er niet inpassen. Daarom is er behoefte aan een onafhankelijk initiatief, en ik ben van niemand afhankelijk.”

Marco is al decennia in de handel actief en zowel bij kwekers als handelaren hoort hij van de zorgen en problemen. Daarom weet hij dat er veel interesse bestond vanuit verschillende hoeken, en dan met name vanuit de hoek van de ‘vergeten kwekers’ – kwekers waar de veiling volgens Marco zogezegd geen focus op heeft. “Toen ik de aankondiging afgelopen vrijdag online zette, liep het storm. Echt, heel veel mensen hebben zich met interesse gemeld, en ik geloof dan ook dat het, eenmaal online, echt gaat lopen.”

Eind van het jaar gaat de veiling daadwerkelijk starten. In de tussentijd is een IT bedrijf voor Marco aan de slag de boel te bouwen, en heeft hij een team administratieve mensen voor alle bijkomende zaken. Zelf is hij de hort op om ClockOnline te verkopen waarbij hij zich ook geen illusies maakt: “De hele sector zal zich wel even aansluiten, nee, natuurlijk niet. Ieder zijn visie, ieder zijn ideeën, en dat is maar goed ook. Maar er moet in de sierteelt niet een soort Greenery ontstaan, een partij die bepaalt welke kant de neuzen op moeten. In de hoop dat te voorkomen, starten we met ClockOnline.”


Voor meer informatie:
ClockOnline
Marco Stolze
M: +31 630 728 817
E: info@clockonline.nl
www.clockonline.nl
Publicatiedatum: