Op vrijdag 7 juli heeft Phalaenopsis kweker Opti-flor haar samenwerking met Reakt bekrachtigd middels het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst. Met deze samenwerking geeft Opti-flor een verdere invulling aan haar maatschappelijke betrokkenheid en krijgen kwetsbare groepen in de samenleving door middel van arbeidsmarkt participatie een volwaardige werkplek aangeboden.


Opti-flor en Reakt ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Het idee voor een vergaande samenwerking ontstond al zo’n twee jaar geleden. Een samenloop van omstandigheden creëerde de mogelijkheid om Reakt, specialist in maatschappelijke participatie en onderdeel van de Parnassia Groep, ruimte te bieden om mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, een volwaardige re-integratie werkplek aan te bieden.

René Hendriks van Opti-flor licht toe waarom de samenwerking voor Opti-flor belangrijk is

Deze plek wordt hen geboden in de productiehal op de Opti-flor locatie Creations, waar de medewerkers diverse werkzaamheden uitvoeren zoals het maken van product labels voor Opti-flor. Door de samenwerking van Reakt met Patijnenburg zullen ook de cliënten hiervan toegang krijgen tot de werkplekken bij Opti-flor. Naast de werkplekken voor cliënten maakt Reakt gebruik van diverse kantoor en vergaderruimtes evenals de bedrijfskantine.


Na afloop was er op locatie taart voor de medewerkers van Opti-flor en Reakt

‘We hebben al enige ervaring door onze jarenlange samenwerking met de Haeghe Groep, op locatie Haegheflor, een voormalige sociale werkplaats. Door de aankoop van deze locatie heeft Opti-flor alle faciliteiten reeds in huis om deze werkplekken te kunnen bieden’, aldus René Hendriks.

‘Door deze nieuwe samenwerking met Reakt kan onze maatschappelijke betrokkenheid als onderneming middenin de samenleving verder worden ingevuld’. ‘Samen’ is één van de kernwaarden van Opti-flor en door het bieden van perspectief aan kwetsbare groepen dragen we ons steentje bij’, benadrukt René Hendriks.

Voor meer informatie:
Opti-flor
René Hendriks
T: 06-22428247
www.optiflor.nl