Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Flynth schrijft zwarte cijfers

Flynth adviseurs en accountants heeft over 2016 conform verwachting opnieuw winst geboekt. De kwaliteit van de omzet nam verder toe en komt voort uit eerder ingezette strategische keuzes voor dienstverlening en investeringen in vernieuwing, zo blijkt uit het jaarverslag 2016.

Nederlands’ grootste adviseur en accountant voor het midden- en kleinbedrijf boekte conform begroting over 2016 een omzet van € 129 miljoen (2015: € 131 miljoen) en een netto resultaat van € 753.000 (€ 1.077.000). Na correctie van een incidentele bate over 2015 betekent dit consolidatie van de omzet na enkele jaren van achteruitgang. Een kentering. De solvabiliteit verbetert van 19,1% naar 22,2%; de omzet per medewerker is licht gestegen naar € 110.000. Deze resultaten zijn in lijn met de verwachtingen voor het jaar, waarin de recessieperiode werd afgesloten en er ruimte was voor vernieuwing en opnieuw investeringen. Voor 2017 verwacht de organisatie verdere verbetering van de financiële resultaten op basis van de herijkte strategie en investeringskracht.

Nieuwe concepten en dienstverlening optimaliseren
De keuze voor specifieke klantgroepen en marktsegmenten en de ontwikkeling van nieuwe concepten daarvoor, betaalt zich in toenemende mate uit. Dat geldt ook voor de inspanningen voor het optimaliseren van de bestaande dienstverlening. Vier ontwikkelingen liggen hieraan ten grondslag. Ten eerste ‘Fonkel’: een digitaal bedieningsconcept via een webshop met passende persoonlijke aandacht voor klanten, dat eind 2016 is gelanceerd. Ten tweede is er een platform ontwikkeld voor ondernemers, die financieringsvragen hebben over uitbreidingen, overnames of investeringen. Ten derde zijn er intern nieuwe systemen operationeel voor onder andere CRM, urenregistratie en facturatie. En ten vierde is er investeringscapaciteit vrijgemaakt voor productontwikkeling en innovatie.

Strategie leidt tot vernieuwing
‘We hebben de periode afgesloten waarin conjunctuur en continuïteit op de voorgrond stonden en zien dat strategische projecten uit de afgelopen jaren tot wasdom komen’, stelt Bas Hidding, sinds 1 september 2016 voorzitter van de raad van bestuur. ‘Flynth kent vanuit haar coöperatieve gedachtegoed geen partnerstructuur. Dat maakt het voor ons mogelijk om ook in economisch uitdagende tijden te blijven investeren in vernieuwing en verbetering.’

Het Flynth jaarverslag 2016 is hier te downloaden.Voor meer informatie:
Flynth adviseurs en accountants
088 – 236 77 77
info@flynth.nl
www.flynth.nl
Publicatiedatum: