Een rood logo op de winkelpui, een rode tas vol boodschappen en nu ook een rode tulp in je tuin! Dirk bestaat dit jaar 75 jaar en dat wordt flink gevierd. Als aftrap van de festiviteiten is er een, uiteraard, rode tulp gedoopt tot Dirk tulp.

Samen met Simon Pennings van bloembollenbedrijf WAM Pennings uit Noordwijkerhout heeft directeur Marcel Huizing de tulp gedoopt. “Hollandser kan het toch niet?” zegt Marcel Huizing. “Dirk is een oer-Hollands bedrijf en daar past een oer-Hollandse rode tulp bij. De tulp zal zeker een rol gaan vervullen tijdens het vieren van het jubileum. Vanaf medio september zijn de tulpenbollen van de Dirk tulp in onze winkels verkrijgbaar.”


Marcel Huizing (Directeur Dirk van den Broek) en Simon Pennings (Directeur WAM Pennings)

Simon Pennings: “Net als Dirk van den Broek is WAM Pennings een familiebedrijf dat al ruim 65 jaar bestaat met een oprichter die al op jonge leeftijd begon met ondernemen. Ik ben heel trots dat Dirk van den Broek ons bedrijf en een van onze tulpen heeft uitgekozen om te dopen tot Dirk tulp. Het is bijzonder dat wij op deze manier dit jubileum mee mogen vieren.”

Dirk van den Broek
In 1942 opende Dirk van den Broek, toen 18 jaar, zijn eigen winkel. Bijzonder was dat men hier geen toonbank vond met daarachter het koopwaar. In plaats daarvan stonden producten uitgestald op planken langs de wanden. De eerste zelfbedieningszaak was een feit. Ruim 10 jaar later kon Dirk nog een bijzondere primeur op zijn naam schrijven. Aan de Kinkerstraat opende hij de eerste supermarkt van Nederland. Maar misschien wel het mooiste is, dat hij er nu zelf nog bij is om het feest mee te vieren."WAM Pennings
Het familiebedrijf WAM Pennings is een van de grootste bloembollenkwekers uit de Bollenstreek en teelt bloembollen op 180 hectare land. Voor meer informatie kunt u bellen met Dave Clemens via 0252 342 060 of mailen naar: Dave@wampennings.nl

bron: WAM Pennings