Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Monitoren of gezuiverd water ook echt schoon is

Steeds meer telers werken eraan om (collectieve) zuivering van lozingswater te organiseren, maar hoe weet je of je water goed gezuiverd wordt?

Groen Agro Control doet de monitoring op zuiveringsinstallaties. Voor de BZG-beoordeling gaat het in eerste instantie om de afbraak van gewasbeschermingsmiddelen. Ook andere kenmerken zijn via analyses te bekijken: kenmerken zoals plantenziekten, zware metalen en humane pathogenen bijvoorbeeld. "Opdat het gezuiverde water ook echt aantoonbaar veilig is voor hergebruik in gewassen", verklaart Ines van Marrewijk van Groen Agro Control.

De uitgebreide screening controleert in één keer op meer dan 650 werkzame stoffen van gewasbeschermingsmiddelen in gewas- blad of- watermonsters (μg/L). Daarnaast gaat het bijvoorbeeld om de concentratie nutriënten en sporenelementen (mmol/L), de EC (mS/cm) en de pH. Ook het Totaal Organisch Koolstof (TOC in mg C/L) kan gemeten worden, net als de UV-transmissie (%).

Voor collectieve installaties is er bovendien een soort abonnement opgesteld voor monitoring van diverse parameters. Groen Agro Control kan dan maandelijkse onafhankelijk monsters nemen bij de zuivering. Na analyse worden de resultaten beoordeeld aan de hand van afgesproken normen

Bekijk hier de mogelijkheden van de zuiveringsinstallaties.


Voor meer informatie:
Ines van Marrewijk - glastuinbouw
i.vanmarrewijk@agrocontrol.nl
Groen Agro Control
tel (015) 257 25 11
www.agrocontrol.nl
info@agrocontrol.nl
Publicatiedatum: