Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hotraco Horti presenteert nieuwe Orion-GC klimaatcomputer

Tijdens HortiContact Gorinchem presenteert Hotraco Horti de nieuwe Orion-GC klimaatcomputer voor de glastuinbouw. Met de Orion-GC richt de innovatieve ontwikkelaar van automatiseringssystemen uit Horst zich op het lage en middensegment. De Orion-GC is een veelzijdige, functionele en makkelijk bedienbare computer voor het regelen van het klimaat en de irrigatie in maximaal 8 afdelingen in een tuinbouwkas.



Nieuw in de Orion-GC is de mogelijkheid om doelgericht te irrigeren in acht groepen. Daarbij heeft de teler de keuze om 1, 2 of drie kranen tegelijkertijd te bedienen vanuit de hoofdkraan of een pomp. Binnen elke afdeling kunnen 24 kranen gestuurd worden en buiten de afdeling nog een keer 24. De Orion-GC heeft 4 klokprogramma’s, 4 externe starts een literteller en een druksensor.

De Orion-GC is in staat om het klimaat in maximaal 8 afdelingen te regelen met de mogelijkheid om een keuze te maken uit het sturen van de luchting (wind- en luwzijde), de scherming (schaduw- en energiescherm), verwarming (2 heaters of 3 mengkleppen), recirculatie ventilatie, bevochtigen en belichting. Het kasklimaat kan op basis van de gemeten ruimtetemperatuur, relatieve vochtigheid, CO-2, watertemperatuur en meteogegevens aangestuurd worden.

De Orion-GC regelt op basis van de door de tuinder gekozen sensoren en instellingen. Verder beschikt de computer over schakelklokken. Indien meerdere afdelingen geregeld dienen te worden, kan er via de CAN-bus uitgebreid worden met enkele CAN-IO-units. Er kan zowel een analoog als digitaal weerstation op de Orion-GC aangesloten worden.

De bediening is opgebouwd met duidelijke symbolen waardoor een tuinder in één oogopslag ziet waarmee hij mee bezig is. Hierbij is het mogelijk om bij belangrijke instellingen gebruik te maken van curven. Externe bediening, zoals uitlezen en loggen van gegevens, is mogelijk via PC of met de speciale Hotraco Horti App via een smartphone of tablet.

Op dinsdag 14 februari om 15.30 uur zal Diederik Fetter, algemeen directeur van Hotraco Group, de nieuwe Orion-GC aan de pers presenteren. Er is uitgebreide documentatie beschikbaar en voldoende gelegenheid om met de specialisten van Hotraco Horti van gedachten te wisselen.

Bezoek Hotraco Horti op de HortiContact Gorinchem, 14-15-16 februari, stand 195

Voor meer informatie:
Hotraco Horti
Stationsstraat 142
5963 AC Hegelsom
T: +31 (0)77 327 50 50
F: +31 (0)77 327 50 51
E: marketing@hotraco.com
www.hotraco-horti.com
Publicatiedatum: